Cum să fac să fie bine ?

Ce faci atunci când nu știi încotro să o iei sau cum să faci să fie bine? Există șansa să faci în așa fel încât nimeni să nu sufere? Sau, ia stai puțin, să reformulez: există șansa să faci în așa fel încât tu să nu suferi? Deja sună mai bine. Asta îți și propun să fie prima întrebare pe care să ți-o pui când trebuie să iei o decizie.

Mereu vor exista piedici, oameni care nu sunt siguri pe ei, decizii greu de luat, și hotărâri care să te pună pe gânduri. Nu ezita! Alege ceea ce simți tu că e bine pentru tine. Nu ai apărut în lumea asta ca să îndeplinești visele altora, să faci totul pentru ceilalți și nimic pentru tine. Ceea ce știm sigur este că avem o singură șansă și oportunitate să facem ceea ce ne dorim și cum ne dorim.

Timpul tace și trece, noi la fel de tineri și frumoși (ne credem 🙂 ) dar mi-am dat seama cât de greu este atunci când regreți ceva. De aceea, eu una mi-am promis să nu mai las timpul să treacă fără să fac ceva bun pentru mine și cei din jurul meu. Nu se întâmplă nimic dacă stai și aștepți să se schimbe ceva și-ți spui lasă că mai aștept puțin poate, poate se întâmplă.. (decât dacă ai un noroc rarisim).

Nesiguranța… bat-o vina! Oare câți dintre noi putem spune că suntem perfect siguri de o decizie? Unii merg la risc, alții fac așa că așa o fi bine pentru ei, alții chiar simt că așa e bine pentru ei… lista poate continua, dar cred că tocmai ăsta e farmecul. Să alegi, să simți că ai puterea de decizie asupra a ceva, să riști, să faci așa cum crezi tu că e bine pentru tine. După asta urmează bineînțeles rezultatele primite în urma deciziilor noastre.  Oricum ar fi acestea, să nu regretăm. Dacă am ales ceva, înseamnă că la acel moment a fost ceea ce ne-am dorit.

Câteva chestiuțe de aplicat:

  • Nu promite când ești fericit!
  • Ai grijă în primul rând de tine și apoi de restul!
  • Când alegi ceva, fă-o din toată inima!
  • Fă tot ce îți dorești ca să nu ai regrete mai târziu..
  • Și, bineînțeles, nu uita să zâmbești 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.