Niciodată să nu iubești la mâna a doua..

Poate așa suntem făcuți, dintr-un lut tare și pietros, încât ajungem la un moment dat să nu ne pese de noi înșine.. Dacă nu îți pasă de tine, nu-ți poate păsa de altcineva. În fiecare zi găsim motive pentru a nu face un lucru, fie spunem că nu putem fie că lăsăm pe mai târziu, e mai ușor să ne scuzăm decât să luăm atitudine. Punem preț pe lucruri, pe orice altceva decât ce contează cu adevărat, cum ar fi sufletul nostru, de care uităm adesea.

Avem timp de stat pe facebook, de jucat, de cine știe ce, dar nu ne facem timp pentru a fi fericiți, să culegem flori, să lucrăm cu pasiune, să iubim, să oferim atunci când cineva are nevoie de noi. Dacă reușim să aducem chiar și un zâmbet pe chipul unei persoane, putem fi fericiți, mulțumiți de reușita noastră. Dacă alegem să zâmbim în loc să ne supărăm, suntem mult mai puternici. Să încercăm să luăm lucrurile cu calm, să le spunem pe nume, să le găsim soluții problemelor care ne frământă, pentru a putea continua drumul pe care l-am început.

Încearcă următoarele mantre:

  • Fii atent/ă cui dai microfonul și scena din viața ta.
  • Nu lăsa pe nimeni să-ți controleze viața.
  • Pentru tot ce ai pierdut, ai avut ceva de câștigat.
  • Nu te aștepta la victorie când tu plănuiești apărarea.
  • Orice mare succes necesită multă muncă. Nu renunța!
  • Tu știi că valorezi! Nu accepta mai puțin decât ceea ce meriți.
  • Persoanele cu care intri des în contact te influențează. Ai grijă cu cine te însoțești!

Câți oameni se mai țin de mână? Poate câteva cupluri demult trecute de tinerețe, dar care au luptat pentru ei, pentru fericirea lor, care încă li se citește pe chip. Mai sunt și tineri, dar pentru unii acest gest nu este ceva reprezentativ. Tu când ți-ai ținut ultima oară de mână iubita, prietena/ iubitul, prietenul, sau persoana cu care îți împarți viața? Nu e ceva rușinos, nici pe departe. Este o dovadă de grijă, de afecțiune, de bucurie că ții de mână persoana pe care o iubești. Demonstrează-i și tu această bucurie 🙂 Să lăsăm deoparte telefoanele, să nu mai fim atât de ocupați când vine vorba de persoanele dragi. De ce să nu scăpăm de această influență și să începem să arătăm din nou acele gesturi care de fiecare dată le aduc zâmbete și bucurie?!

Lucrurile ar fi atât de simple, dacă nu am alege noi singuri să le complicăm. Atitudinea noastră face diferența întotdeauna, în orice situație. Să prețuim ceea ce contează cu adevărat pentru noi, să nu alergăm după pietre când nestematele sunt atât de aproape de noi.. să avem grijă de cei dragi nouă, să-i căutăm, să le demonstrăm că sunt importanți pentru noi. Abia atunci când pierdem pe cineva ne dăm seama de valoarea sa pentru noi, dar să nu așteptăm până ce va fi prea târziu.

Ai o singură viață și oportunitate pentru a face tot ceea ce îți dorești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.