Viața ca un ecou

Odată ce te îndepărtezi puțin de tot ce e negativ în viața ta, începi să vezi lucrurile altfel. Oricât de mare ar fi greutatea, contează modul în care tu reușești să o porți, să o duci.  Tu controlezi modul în care privești viața, tu hotărăști binele sau răul pe care îl faci. Nu poți culege roadele bune dacă nu le-ai semănat și nu te-ai îngrijit de ele. Dacă alegi în continuare să gândești negativ, vei găsi motive să nu faci nimic. Dar dacă alegi cealaltă cale, vei găsi și motive de a merge mai departe cu zâmbetul pe față.

Noi avem o armă pe care nu o prea conștientizăm, și anume puterea de a schimba gândurile, de a ne gândi la altceva. Nu ar trebui să acordăm prea multă atenție gândurilor care nu ne ajută, ci mai degrabă ar trebui să ne concentrăm asupra modului în care percepem lucrurile, ce ne afectează și ce nu.

                ‟Niciodată să nu te gândești din nou la ceva, decât dacă ți-a plăcut acel gând.‟

Nu este în interesul nostru de a ne pierde vremea cu oameni care ne descurajează constant. Probabil simți și tu că ai fost făcut pentru mult mai mult, ai așteptări de la tine și știi că poți. Dar oamenii din jurul tău te trag înapoi? Dacă da, vei rămâne la fel de obișnuit precum se așteaptă și ei. De ce ți-ai face asta când tu știi că meriți mai mult?

Tot ce vei face va depinde de atitudinea ta, de abilitățile tale și de motivația ta. Capabilitatea ta se vede în abilitățile tale. Motivația ta determină ceea ce faci constant în fiecare zi pentru visul tău. Atitudinea ta arată cât de bine o faci. E mai bine să fii obosit după muncă decât să fii obosit nefăcând nimic. Mâine dimineață când te trezești nu uita ceva: ești ceea ce faci azi, nu ceea ce spui că vei face într-o zi.  Fă ceea ce este bine și corect, nu ceea ce este mai ușor!

Nu-i așa că este interesant modul în care ceea ce facem se reflectă în viața noastră? Se spune că bine faci, bine primești, e un fel de bumerang. Tot ce vei face se va întoarce într-un fel sau altul la tine. Eforturile tale nu vor rămâne nerăsplătite chiar dacă acum simți că nimeni nu vede tot ce faci pentru unele persoane. Cineva vede tot ce faci și va avea grijă de tine așa cum și tu ai grijă de ceilalți.  Niciodată să nu te oprești din ceea ce faci, oricât de grea ar părea calea ta.

Mergi în viață cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe față și un scop măreț în inimă.

William James

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.