Care sunt prioritățile tale?

Timpul e singura monedă pe care o ai și numai tu poți hotărî cum o vei cheltui. Fii atent ca nu cumva să-i lași pe alții să o cheltuie pentru tine.

                                                                          Carl Sandburg

Avem timp de multe lucruri, ba chiar mai adăugăm pe listă de fiecare dată când ne amintim de câte ceva.. dar uităm de noi. Cum rămâne cu timpul pe care ni-l acordăm nouă? Ia o pauză și reflecteză puțin, gândește-te bine când ai făcut ceva exclusiv pentru tine sau pentru cineva drag. Poate chiar și atunci când vrem să ne acordăm umpic de timp, noi tot ne gândim la problemele pe care le avem, ne stresăm pentru o mie de lucruri, dintre care majoritatea nu fac decât să ne scoată fire albe și nu au nici un sens de fapt. Dacă încercăm să redefinim ceea ce contează cu adevărat în viața noastră, ne vom da seama cum multe lucruri vor începe să se schimbe.

Ne umplem timpul cu lucruri care, după spusele noastre, trebuie făcute. Cu cât suntem mai ocupați, cu atât ni se pare mai plină viața noastră… cel puțin până în momentul în care realizăm că suntem de fapt obosiți și stresați, e prea mult.

  • Calitatea vieții tale depinde de modul în care îți setezi prioritățile. Tu știi ce este mai important pentru tine: timpul petrecut cu persoanele dragi, timp rezervat pentru creație, pentru a învăța, pentru a face sport și a te menține în formă etc. Dacă începi să spui și NU unor lucruri, vei începe să spui DA celor cu adevărat importante.
  • Oferă-ți timp, spațiu! Viața e atât de simplă, dar noi ne încăpățânăm să o facem mai complicată.
  • Și tu poți schimba lumea, lumea ta, dacă vei pune mai multă dragoste în ceea ce faci. Gândește simplu, nu spectaculos! Bucură-te de fiecare zâmbet pe care îl împarți, fii prezent în viața celor dragi, momentele vor trece, dar cu siguranță îți vei aminti cu drag de îmbrățisări, de prieteni, de clipe și bucurii.
  • Lucrurile nu pot fi exact așa cum îți dorești. Dar tocmai acesta este farmecul, să fie totul impredictibil. Fiecare moment este unic. Trecutul e trecut, nu îți petrece timpul de acum gândindu-te la ce a fost. Fiecare secundă este prețioasă.
  • Dacă te gândești că lucrurile ar fi putut sta altfel în acest moment, mai gândește-te puțin. Nu e așa, știi și tu asta. Pentru că dacă era așa, atunci totul ar fi diferit. Concentrează-te pe momentul acesta, aici și acum, ești acolo unde ți-ai dorit. Dacă îți dorești altceva, dărâmă și reclădește bine.
  • Dacă tu continui să dai vina pe ceva sau cineva pentru că ție nu îți iese nimic, te afli într-o stare deplorabilă, joci rolul veșnicei victime, care doar dă vina pe oricine altcineva în afară de sine însuși. Lasă rolul de victimă și devino un erou.
  • Dacă recunoaștem lucrurile care ne fac rău, putem lua atitudine.
  • Nu vei putea schimba nimic cu o atitudine delăsătoare, trebuie să vrei să schimbi ceea ce nu e bine la tine, sau la ceea ce faci.
  • Chiar dacă ai nervi sau resentimente, încearcă să învingi ceea ce simți. Canalizează-ți energia pentru a aduce cât mai multe beneficii vieții tale!
  • Nu uita că nu poți ridica o greutate imensă o singură dată, însă poți să iei bucată cu bucată. Puterea stă în acțiunile tale. Fiecare zi pe care o ai îți dă din nou șansa să faci cât de mult bine, ție și celor din jurul tău. Nu uita că tu ești mai important decât orice!

 

Cel mai important lucru este să știi să iei lucrurile ușor!

Michael Faraday

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.