Mereu e mai ușor să critici decât să faci ceva

Orice vei face sau nu, va fi criticat de către ceilalți. Fie că faci o alegere, fie că te exprimi în legătură cu ceva, fie că nu faci nimic, ajungi în același punct. Pentru că, pentru cei din jurul tău este mult mai ușor să critice orice mișcare de-a ta. Nu cred că există ceva sau cineva în lumea asta care să nu fie criticat. Dar chiar contează? Merită să îți petreci atâta timp gândindu-te la ce cred alții despre tine și munca ta? Ai văzut tu un film care să le placă la toți, sau o alegere la care să nu fie nici un comentariu? Nu! Mă gândeam eu..

Am ales acest subiect pentru că am primit câteva mesaje în care mi-ați spus că nu suportați critica și nu o înțelegeți câteodată. Nu uitați că tot ceea ce faceți devine un subiect pentru alte persoane. Nu are nici un rost să ne amăgim crezând că vom putea face ceva care să placă tuturor. Câteodată e deranjant, câteodată nu, dar fiecare persoană este atinsă într-un fel sau altul la un moment dat de critici. Nu am reușit să înțeleg de ce unii găsesc o adevărată plăcere în a vorbi despre ceilalți și a le critica munca sau, mai rău, viața. De ce nu se uită în grădina lor să vadă cât de verde e iarba și nu în a vecinei.

Nimeni nu ne poate face să ne simțim inferiori fără acordul nostru. Dacă tu accepți și te consumi dintr-o prostie, este numai vina ta. Nu mai acorda atenție lucrurilor fără rost! Să nu îți fie frică de oamenii slabi, ci  mai degrabă de cei care au ceva de spus. Un om slab va alege un cal după pătură și după hățuri, la fel va alege un om după îmbrăcămintea și condiția sa. Dar numai un om care știe adevăratele valori ar putea recunoaște un om extrardinar.

Traieste privind inainte

Tu ești cea mai importantă persoană, nimeni nu poate să îți facă rău decât dacă îi permiți. Și câteodată un NU poate fi confundat cu un POATE că.. Și te alegi cu lucruri și gânduri inutile pentru toată viața, odată ce ai văzut ceva nu poți întoarce timpul în favoarea ta. De multe ori auzi sau vezi ceva și te gândești ce bine-ar fi fost să nu fi auzit și să nu fi văzut, ca să nu te doară. Dar a venit momentul să schimbi placa, gândește-te că a trebuit să vezi și să auzi, și astfel vei știi ce te-ar putea durea de acum încolo. Asta denotă și curajul tău de a scoate frica la lumină, de a o extirpa cu totul, știi și tu că poți să o învingi. Frica este doar în mintea ta, o asociezi cu ceva și doar crezi că ți-e frică. Îți promit că vei învinge orice frică dacă și tu crezi în forța ta.

Critica va exista tot timpul, dar tu ai un timp limitat pe care nu merită să ți-l petreci acordându-i atenție. Meriți să îl petreci așa cum tu alegi. Așa că ia atitudine și sparge orice zid apare în calea ta. Dacă întrebi: de ce? Tu știi ce o să-ți răspund: pentru că POȚI!

 

Orice prost poate critica și condamna, dar e nevoie de caracter și stăpânire de sine pentru a fi înțelegător și iertător.

Dale Carnegie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.