Cică nu le poți avea pe toate. Dar dacă totuși poți?

Când spun pe toate, mă refer la toate care contează pentru mine. Nu am cum să știu ce inseamnă “să le ai pe toate” pentru tine. Bineînțeles că nu le putem avea pe toate, pentru că dacă le-am avea.. nu am mai face nimic, nu am mișca un deget ca să obținem ceva.

Dar, dacă stabilim o ordine clară a lucrurilor care contează cu adevărat vom vedea că nu avem nevoie de “toate” ca să fim fericiți și împliniți. Unele lucruri nu pot fi schimbate, dar putem alege să vedem partea plină a paharului în orice.

În loc să pierdem timp prețios plângându-ne de ce ne lipsește, mai bine l-am fructifica gândind pozitiv și eventual făcând o listă în gând cu tot ce ne face fericiți. La mine funcționează de minune. Nu avem cum să fim mereu bine-dispuși și fericiți, se intâmplă tot felul de evenimente care ne stresează sau ne fac să ne gândim doar acolo, așa că…. fac o pauză și închid ochii pentru un minut și încep să îmi fac o listă cu tot ce mă bucură, cu tot ce mă face să zâmbesc. După câteva liniuțe din lista mea imaginară/scrisă pe o hârtiuță, îmi dau seama că nu are niciun sens să mă gândesc la lucrurile pe care oricum nu le pot schimba. Așa că aleg să fiu bucuroasă pt ceea ce am și sa lupt pentru lucrurile pe care le mai pot schimba.

Dacă încerci și tu, începe cu tine. Ești unic și asta te face deosebit.

Niciodată nu o să putem să le avem pe toate, dar ce e cel mai important e că ceea ce avem deja e al nostru și putem alege să ne bucurăm și să nu ne uităm în stânga-dreapta după ce au ceilalti. Crezi că ai fi mai fericit dacă ai avea ce are altul? Bine am zis, crezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.