Cunoști acel moment în care nu ai nevoie de replici?

Cunoști acel moment în care nu ai nevoie de replică? În care ai simțit că orice ți s-ar spune ar fi de prisos și nu ar putea nici să te convingă dar nici să te ajute să rezolvi situația?

Câteodată tot ce avem nevoie este să fim ascultați, și doar atât. Să ne spunem oful, dorul, sau orice-ar fi ceea ce ne frământă.. Dar acea persoană care să te asculte și să nu spună nimic este foarte greu de găsit.

Orice ai face, mereu se va găsi cineva care știe mai bine sau care spune că ar fi putut face mult mai bine decât tine ceva.  Să nu renunți la ceva din cauza celor din jur. Lasă-i să comenteze și keep going cu treaba minunată pe care o faci. Tu ești unic(ă) și ai cu siguranță multe lucruri frumoase de împărtășit. Ar fi păcat să nu faci asta.

Oamenii în general judecă și condamnă pentru ceea ce le-au făcut lor alții. Ei văd orice situație prin prisma propriei lor experiențe. De ce ai renunța la ceva ce îți dorești doar pentru că cineva îți spune să nu o faci pentru că vei eșua?

Ne-am cam obișnuit cu judecata, credem că avem un fel de super-putere de a citi gânduri, de a pătrunde în adâncurile conștiinței, de a ne justifica în fața altora din dorința de a ieși nevinovați.. dăm sfaturi, de aia că noi știm mai bine, cum de ce?? N-ai văzut tu situație la care să nu fie cineva atotștiutor și să știe exact ce și cum s-a întâmplat, chiar dacă n-a fost de față. Fain, nu?

Dar totuși, suntem atât de norocoși dacă găsim o astfel de persoană, capabilă să asculte, căci avem atâta nevoie! Fără replici, fără judecată, sfaturi ori idei.

Îți doresc să întâlnești o astfel de persoană J

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.