Nu mă studia! N-o să treci examenul..

În momentul în care privesc o persoană, câteodată îmi vine să o asemăn cu o carte. Am văzut cărți la care doar coperta era…hmm, interesantă sau țipătoare sau îmi atrăgea atenția. Acestea de obicei nu conțineau multe pagini. Bine a zis cine a zis ca: poți fi drăguț primele 15 minute dar după aceea ar fi bine să știi ceva. Sunt în asentiment cu acea persoană.
Am mai văzut și cărți cu sute de pagini, de care nu mă mai săturam să le citesc și aș fi stat zile sau ore în șir doar să aflu cât mai multe, dar coperta nu era promițătoare. Așa cum de multe ori judecăm după aparență persoanele fără să le acordăm o șansă să spună ceva sau să arate de ce sunt în stare. De exemplu, am aplicat in primul an de facultate să intru într-o organizație studențească, iar după câteva zile am primit un mail prin care mi se spunea că în urma interviului pe care l-am avut nu corespund cerințelor lor. Ei bine, eu nici măcar nu am fost chemată la acel interviu. :)) Le-am trimis și eu un răspuns pe măsură, foarte frumos formulat și bineînțeles diplomat. Însă, le-am corectat greșelile gramaticale din textul pe care l-am primit și nu au fost ei singurii destinatari.
Am învățat să nu cred în aparențe ca să nu fiu dezamăgită. Și prefer să îmi fac singură părerea despre o persoană, nu din auzite. Am întâlnit cărți care nu s-au lăsat citite, mi-au arătat o pagină- două, s-au ascuns, au ales să mă îndepărteze. Și uite așa ajungi la alte cărți, alte coperți frumoase sau mai puțin atrăgătoare. Am fost și eu judecată după copertă. I-am spus să nu mă studieze pentru că va pica examenul.
Fiecare persoană seamănă destul de bine cu o carte. Are un început, o poveste de viață presărată cu nenumărate experiențe, pagini puține cu întâmplări fericite (pentru că de obicei acelea nu le notăm unde trebuie și uităm deseori să ne bucurăm cu puțin..), și mult mai multe pagini legate de suferință, teamă, îndoieli, curaj, taină, rău, minciună sau sentimente. Uneori nu putem cuprinde totul într-o carte, mai și omitem ceea ce nu ne place sau am vrea să schimbăm cursul evenimentelor din mândria de a ieși nevinovați.
Trecutul nu îl poți schimba, doar prezentul îți aparține. Alege să fii scriitorul continuării poveștii tale și conturează un final așa cum îți dorești. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.