Azi fac curat în suflet

M-am pus pe cotrobăit prin toate colțișoarele.. Am dat de fapte, gânduri, oameni uitați pe-acolo din alte vremuri. Am înaintat știind că o să redescopăr lucruri care dor, oameni care m-au dezamăgit și regrete care n-au niciun sens astăzi. Apoi m-am gândit că nu are sens să le păstrez pe toate. De multe ori am spus că am uitat, dar…unele lucruri s-au păstrat pe undeva, șterse de trecerea timpului. Azi am hotărât să le dau delete.

Tindem să spunem că în preajma sărbătorilor trebuie să fim mai buni. Eu zic că mereu trebuie să încercăm să fim mai buni, noi în cea mai bună variantă. Dar nu putem reuși asta fără să ne detașăm, să ne distanțăm puțin ca să putem vedea lucrurile mai clar. Ca să putem cu adevărat să fim mai fericiți și mai buni, și sufletul nostru trebuie să fie eliberat de toate lucrurile care îl macină.

Odată, cineva m-a supărat nespus de tare poate fără să își dea seama. Mereu încerc și vreau să cred că oamenii nu-și dau seama cât de mult pot răni fie și printr-un simplu cuvânt spus la mânie. Mânia nu e decât o nebunie de scurtă durată, așa cum o descria Seneca în lucrarea sa ″De ira″. Poate nu eram atât de supărată, cât de tristă pentru ce s-a întâmplat. Cineva a observat și m-a întrebat ce se întâmplase. I-am povestit, după care i-am spus că puteam și eu la fel de bine să îi fac asta. La care, prietena mea mi-a spus: ″Da, puteai. Poți. Dar tu nu ești așa. ″ Și am deschis ochii în acel moment, am văzut totul mai clar. Am învățat să iert cu tot sufletul, să trec cu vederea.

Astăzi întorc câteva pagini, las în urmă totul și privesc cu încredere spre viitor. Știu că vor apărea alte dezamăgiri, alte fapte, alte persoane.. dar până la urmă, asta mă face și mai puternică, asta m-a făcut să devin persoana care sunt astăzi. Nu îmi rămâne decât să spun mulțumesc .

Câteva chestiuțe:

  • Nu aștepta să treacă timpul, fă acum ceea ce îți dorești.
  • Sună persoanele dragi și spune-le cât de mult îți lipsesc.
  • Ai grijă de tine! În primul rând de tine. Cum altfel vrei să ai grijă de ceilalți?
  • Bucură-te de fiecare moment, de fiecare luminiță pe care o vezi și de fiecare fulg.
  • Nu uita să zâmbești!
  • Dacă te hotărăști și tu să faci curat în suflet, nu uita să păstrezi doar persoanele care merită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.