Dacă am putea vedea sufletele celorlalți oare cum am reacționa?

Dacă am putea vedea sufletele celorlalți oare cum am reacționa?

Oare dacă am vedea doar sufletele oamenilor în loc de trupurile lor cum i-am cataloga? Ce simplu e să judecăm un om după cum arată sau se îmbracă!  Dar contează atât de mult impresia pe care ne-o face o haină îmbrăcată? Și totuși, deși suntem conștienți că nu asta te face om, continuăm să fim influențați de asta. Punem preț pe aparențe, pe stil. Atâția oameni minunați am văzut, cu suflet mare și deosebit, care nu doresc recunoaștere, faimă, haine perfect asortate sau lucruri. Dar dacă suntem așa buni la judecat și la dat cu părerea despre ceilalți, nu mai avem timp sa le cunoaștem și sufletele.

Degeaba e frumos la suprafață, dacă are interiorul putred! Așa este! Frumusețea adevărată vine din interiorul nostru. Ar trebui să încercăm să nu mai punem atâta preț pe lucruri, pe chestii materiale, care nu contează. Luăm anumite lucruri doar pentru a impresiona audiența, trebuie să fim în trend. Sunt persoane care nu acceptă în grupul lor alte persoane decât dacă se îmbracă doar cu haine de firmă sau au Iphone nu știu de care. Chiar așa? Contează mai mult asta decât persoana? Fiecare pune accent pe ce crede că este important pentru el. Ce bine că ne putem alege prietenii! 🙂

Am avut ocazia să cunosc oameni care la prima vedere păreau distanți, singuratici, dar odată ce am început să-i cunosc, mi-am dat seama că de fapt sunt persoane speciale, frumoase in interior, blânde și prietenoase. În schimb, am cunoscut și oameni care încearcă să fie altceva decât ceea ce sunt, vor să pară super de gașcă, se împrietenesc ușor, îți dau senzația că se înțeleg cu oricine..când colo sunt doar niște prefăcuți, fac totul de fațadă, pentru că știu că ei nu pot fi așa. Am eu o vorbă: ce e copiat nu e original :))))

Ce bine ar fi dacă am putea să ne dăm seama mai ușor de ce se ascunde în spatele unui zâmbet! Dacă am putea vedea sufletele celorlalți..am ști de cine să ne ferim. Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Dar noi știm că ei pot fi înșelători, nu întotdeauna ne pot ajuta. Deși sunt și cazuri în care, după privire, ne dăm seama de răutatea care stă într-un om. De multe ori, persoanele în care avem cea mai mare încredere ne surprind și își dau arama pe față, ne dezamăgesc. Din păcate, nu putem ajunge să cunoaștem atât de bine o persoană cât să știm de tot ce e în stare. Oamenii nu încetează să ne surprindă. Poate așa e mai bine, să nu știm totul, să avem timp să cunoaștem persoanele, și să rămână și o urmă de mister..

“Cel care n-a simțit niciodată farmecul unei prietenii sincere și dezinteresate nu cunoaște toată fericirea pe care un om o poate primi de la alt om.” Carl Gustav Jung

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.