Toată lumea îți vrea “binele”.. Ai grijă să nu ți-l ia!

Toată lumea îți vrea "binele".. Ai grijă să nu ți-l ia!

“Dacă iei un câine flămând și îi dai de mâncare, nu te va mușca. Aceasta este cea mai importantă diferență între un câine și un om.” Mark Twain

În spatele unui: “Mă bucur pentru tine !”, se poate ascunde de fapt altceva..cum ar fi invidie, răutate, ipocrizie, falsitate. Nu oricine îți zâmbește îți este și prieten. Până și prietenii noștri ajung să fie geloși pe noi, pe ce avem, sau pe cine. Se vor întreba întotdeauna de ce tu poți și ei nu, de ce tu ești deja căsătorit/ă și bine mersi iar ei n-au pe nimeni, vor găsi tot felul de motive. Nu am reușit să înțeleg de ce unii oameni nu se pot bucura pentru ceilalți, de ce își doresc ce au ceilalți, de ce e mai tentant ceva care deja aparține altcuiva.

Cineva îmi spunea că “ce e al ei e numai al ei, dar ce e al meu e și al ei”. Atât de mult își dorea să copieze, să fie altfel, să aibă ceva ce nu avea..până ce a reușit. Se asemăna foarte mult cu prietenii falși descriși de Cicero, persoane care se apropiau de alții, se prefăceau mari prieteni, totul era perfect, asta doar pentru că ei doreau ceva ce nu le aparține. Odată ce ei obțin “binele” celuilalt, se îndepărtează ușor ușor și se prefac din nou, de această dată că nu mai există acele persoane pentru ei. Iar tu nu ai nevoie de prieteni falși.

Unele persoane sunt în stare de foarte multe lucruri pentru a obține ceva neapărat. Întâlnim tot felul de oameni de-a lungul vieții. Trebuie să avem mare grijă cu acest tip de persoane, fără scrupule, interesate și ipocrite, lipsite de valori și caracter. Câteodata avem impresia că unii pur și simplu n-au conștiință, le este atât de ușor să facă rău, să împrăștie în jurul lor doar sulițe, venin, bârfe, falsități..! Culmea că oamenii se bucură parcă atunci când pățești ceva, au o anumită satisfacție în privire, în comportament. Cum să respecți o persoană care se bucură de răul alteia?

Unii îți vor spune în față că sunt invidioși pe tine, că tu poți să faci aia sau ailaltă, că pe tine lumea te place și te suportă, că ai o frumusețe aparte, că ești așa cum ești, iar ceilalți nu vor avea tupeul să îți spună asta, dar vei observa asta privindu-i fix în ochi atunci când le spui ceva, ce-ai făcut, pe unde ai fost, cât de bine a fost..se vor da de gol, probabil vor comenta ceva, sau va fi notabilă starea lor de iritare. Nu te lăsa înconjurat/ă de astfel de oameni! Alege cu grijă persoanele din jurul tău, nu le lăsa să pătrundă în spațiul tău personal, nu spune lucruri care nu trebuie spuse, pentru că vor profita când nici nu te aștepți. Toată lumea îți vrea binele! Tu ai grijă să nu ți-l ia! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.