Dacă tu crezi din toată inima, se poate :)

Am fost cea care a crezut chiar și când nu mai avea în cine, pentru că cel mai important era să cred în mine însămi. Când îți dorești ceva cu tot dinadinsul parcă tot universul lucrează în favoarea ta. Au fost momente când mi-am dorit poate unele chestii puțin probabile să se întâmple, dar mi-am demonstrat de nenumărate ori că dacă eu vreau ceva și cred în mine, pot face acel ceva.  Dacă crezi din toată inima, se poate.

De fiecare dată când am fost neîncrezatoare în forțele mele, am avut de pierdut. Poate câteodată n-am avut curaj sau mi-a fost frică de reacția celorlalți la ceea ce urma să spun sau să fac.. Dar tot am avut de pierdut, pentru că nu am spus ceea ce știam sau nu am făcut ceea ce doream. Și până la urmă am început să schimb tot ce nu făceam bine. Când am avut ceva de spus, am spus, am susținut ceea ce am crezut. Nu câștig nimic dacă tac, dacă țin în mine tot, tot ce mă doare. Ceilalți nu vor aprecia tăcerea mea, nici nu-mi vor ridica vreo statuie pentru că eu țin în mine multe lucruri. Cel mai corect față de mine în primul rând și apoi față de ceilalți, este să le spun ce am de spus.  Nu pot sa fiu ipocrită și să mă prefac că totul e perfect. Pe cine mint? Doar pe mine. Iar eu nu-mi permit asta. Nici tu nu iți permiți sa te minți singur/ă. Tu ești important/ă!

Nu-mi plac lucrurile nerezolvate. Mă frământă, mă cuprind cu totul, nu pot continua  să fac altceva fără să închei ceea ce aveam de făcut. Nu-i așa că ne simțim mai ușurați și mai liberi când știm că am făcut ce trebuia? Ce simțim noi că trebuia! Nimeni nu te poate convinge să faci ceva ce nu vrei, decât bineînțeles cu acceptul tau. Dar sunt și alții care recurg la alte soluții, acele persoane nu merită pomenite. Noi aici ne motivăm nu ne gândim la rău și la oameni negativiști. 🙂

Fă acele lucruri pe care ți le doreai, începe o nouă activitate, găsește-ți un hobby, ceva în care să te exprimi și să pui pasiune. Încetul cu încetul te vei simți și tu altfel. Socializează, cunoaște oameni faini, zâmbește, găsește fericire în lucruri simple. Nu alerga după pietre când diamantele sunt atât de aproape de tine. Tu poți să iți construiești propria fericire. Pentru toate astea și pentru orice altceva, tu trebuie să crezi, să ai încredere în tine. Până și lumea va începe să îți spună că radiezi de bucurie, ce ai început să faci sau ce s-a intamplat cu tine?! Tu să știi ce s-a intamplat, ai început să ai mai multă încredere in tine.

Acțiunile tale te reprezintă ca persoană. Modul în care te comporți îți dă o etichetă. Felul în care relaționezi cu cei mai “mici” decât tine, îți arată bunătatea și sufletul. Ca să îți dai seama ce fel de persoană este cineva, trebuie să observi și aceste lucruri care fac diferența. Atitudinea ta fată de o problemă face și ea diferența. Tu alegi dacă te enervezi și te consumi sau incerci să găsești o soluție, cu calm. Crede în tine și ai să vezi cum incep și schimbările să apară!

Ne confuntăm zi de zi cu tot felul de lucruri, mai mari sau mai mărunte. Dacă alegi să începi ziua zâmbind și te concentrezi, să vezi cât de bine o să-ți meargă. Nu trebuie să mă crezi.. Încearcă! 😀

One thought on “Dacă tu crezi din toată inima, se poate :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.