Începând de azi… sunt eu!

Începând de azi sunt o altă persoană. Tot eu, dar într-o variantă îmbunătățită. Nu pentru că nu aș putea să rămân ca mai înainte, dar trebuie să renunț la câteva lucruri pe care nu le fac bine. Și încep prin a recunoaște…că mă stresez prea mult și din orice, că sufăr din nimicuri, că ofer prea multe șanse acolo unde nu mai am demult de ce să încerc. Ca să pot să ajut mai întâi trebuie să fiu lăsată să fac asta. Sunt înțeleasă greșit de multe ori, și vrând să fac un bine, o dau de fapt în bară. Orice pot schimba atâta timp cât sunt motivată îndeajuns și am și sprijin. Nu îmi cer mult. Dacă e nevoie, o să scriu un bilețel pe care să-l citesc în fiecare dimineață și tot voi reuși să îmi mențin motivația la un nivel optim.

Noi nu știm de ce suntem capabili până nu încercăm. Cu siguranță ai și tu un obicei de care vrei să scapi. Ei bine, primul pas este să recunoști lucrurile care îți fac rău și să alegi să schimbi asta. Nu pentru mine, nu pentru altcineva, ci pentru tine, pentru că tu contezi, iar dacă tu nu faci pentru tine tot ce poți nu va veni nimeni să o facă. Alege să fii cine ești cu adevărat! Nu pleca urechea la ce se spune despre tine atâta timp cât tu știi cum ești cu adevărat și ce poți!

Vrem lucruri, vrem să mergem peste tot, vrem să părem altceva de multe ori, vrem să impresionăm..dar de ce să nu impresionăm prin ceea ce suntem noi cu adevărat? Nu avem nevoie, dar totuși ne luăm lucruri, unele nefolositoare. Cunosc oameni care preferă să cumpere cărți în loc de straie de lux, sau unii care oferă altora care nu au nici măcar cât au ei. De ce atâta nemulțumire și dorința de a ieși în evidență? Cu ce ne ajută? Azi avem mâine n-avem, dar pentru o zi am ales să fim super-tari. Oare în sufletul nostru nu simțim că toată povestea asta e ruptă dintr-o scenă de teatru? În unele cazuri o întreagă divină comedie.

Noi suntem ceea ce dorim să fim. Te afli în starea asta pentru că așa ai ales! Poți oricând să iei decizia de a te schimba. Caracterul tău va ieși la suprafață atunci când nu ai nimic, la fel și răbdarea ta. Când ai totul, nu te gândești nici măcar o zi oare cum ar fi să nu ai nimic din tot ce ai? Și nu prețuiești ceea ce ai.. De obicei noi avem tendința de a proba această lecție de viață. Uneori învățăm din greșeli, alteori nu ne învățăm minte nici măcar a doua oară. Dar nu e nevoie să ți se întâmple și ție, poți învăța și din greșelile altora.

Alege fericirea și lasă deoparte stresul și durerea. Lasă-le să trecă, toate trec. Apreciază ceea ce ai, unde ai ajuns și omul care ai devenit. Privește în jurul tău și gândește-te ce noroc ai să fii bine în acest moment, să ai o casă, o familie care te iubește, prieteni.. Când simți că nu e de ajuns spune-ți : eu îmi sunt de ajuns! Pune pasiune în tot ceea ce faci, oferă atenția ta celorlalți, împarte zâmbete și fii tu în cea mai bună variantă 🙂

Învață să spui nu atunci când e nu, în așa fel încât să poți să spui da atunci când va veni momentul. Alege înțelept! Să nu îți fie frică să greșești și începe să te gândești cât de bine ar putea să meargă. Gândește pozitiv și o să vezi că totul va decurge mult mai bine. Când simți că ai nevoie de timp pentru tine, ia o pauză, reflectează asupra lucrurilor care îți învăluie gândurile, liniștește-te și revino la activitățile tale.

Stresul vine din modul în care reacționezi la ceea ce ți se întâmplă. Încearcă să fii mai relaxat/ă și să începi să tratezi lucrurile cu calm. Nu trebuie să fie totul perfect și nici nu poate fi. Dacă vrei să fie totul perfect, riști să uiți de viața ta adevărată. Te poți pierde încercând să faci mereu tuturor pe plac și uitând de tine și de ce este important pentru tine!

Fii un exemplu pentru toată lumea, nu pentru că toți ar merita, dar meriți tu. Fii deschis/ă, bun/ă, ascultă, fii un vecin/o vecină bun/ă. Fii tu! Vei avea numai de câștigat dacă ai curajul să faci asta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.