Un 2016 de nota 10!

A mai trecut un an, cu de toate….am râs, am plâns, am oferit și am primit, am avut parte de tot felul de întâmplări mai mult sau mai puțin frumoase. Am oferit șanse și acelor persoane care nu mai meritau demult să ne fie prieteni, am avut încredere că cei care ne-au dezamăgit nu o vor face și a doua oară, dar să nu ne pară rău:) nu avem de ce. Câteodată luăm anumite decizii în funcție de circumstanțe, nu ne gândim la urmări. Dar să fim buni, oricum. Să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru.

Cineva drag mi-a spus cândva să nu promit atunci când sunt fericită.. La început nu am prea înțeles de ce mi-a spus asta, însă odată cu trecerea timpului mi-am dat seama la ce se referea. Noi tindem să facem promisiuni, să ne dăm cuvântul sau să jurăm că vom face așa sau așa, dar să nu uităm că orice decizie are nevoie de timp de gândire. Nu vă grăbiți în a lua decizii!

Luați-vă timp pentru a face lucrurile care vă plac, oferiți-vă momente frumoase de care să vă amintiți cu drag, pentru că acestea sunt lucruri care vă rămân în minte și în suflet. Nu vă veți aminti ce ați primit în dar, în schimb vă veți aminti cum v-a făcut să vă simțiți o anumită persoană. Iubiți simplitatea, cele mai frumoase lucruri sunt cele simple, necomplicate. Oferiți zâmbete și vi se va răspunde cu zâmbete, oferiți sfaturi bune dacă aveți ocazia să ajutați o persoană, oferiți o îmbrățișare…când nu mai știți ce să spuneți. Comportați-vă cu cei din jurul vostru așa cum v-ați dori să se comporte ei cu voi! Ca să primești, mai întâi trebuie să oferi. Do as you would be done by.

Nu fugiți de cei pe care poate întâmplător îi întâlniți, arătați-le încă o dată ce înseamnă să fiți oameni adevărați, care știu ce înseamnă respectul și politețea. Chiar dacă nu ar merita nici măcar un salut, oferiți-le totuși unul, alături de un zâmbet. De ce? Pentru că nu sunteți ca ei, ca toți ceilalți. Să nu uităm că lucrurile mici și gesturile ne definesc, ne arată eticheta.

De azi înainte să nu băgăm în seamă ce se vorbește despre noi, să nu ne afecteze ceva ce oricum nu e adevărat, oamenii vor vorbi oricum, fie că este de bine sau de rău. Mințile mici dicută despre oameni. Să nu ne facem nouă înșine rău plecând urechea la vorbele din care reiese clar invidia altora. Oamenii îți vor spune că nu poți să faci anumite lucruri, din frică, le e frică de ce ai putea ajunge să realizezi, că vei ajunge mai departe ca ei și vei ieși din zona de confort. Tu poți ajunge acolo unde îți dorești prim muncă și dăruire. Arată-le tuturor că TU POȚI!

Să nu uităm de persoanele dragi, să le oferim dragostea și sprijinul nostru, să le fim aproape și să-i ajutăm ori de câte ori e nevoie. Să fim buni, repectuoși, mai fericiți, mai împliniți, mai puternici și mai înțelepți! Să avem cu toții un an de nota 10+ 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.