De vorbă cu mine

-Nu te mai preface! Degeaba vrei să mă păcălești când te cunosc atât de bine, mai bine decât credeai ultima oară când te-am văzut. Știu mai mult decât crezi și prea puțin știi tu în comparație cu mine.  Crezi că te cunoști?

-Poate..

-Așa e, doar crezi. Ai o vagă impresie că știi și tu, dar nu îi dai atenție.

-De câte ori nu te-am avertizat și nu ți-am spus să nu te încrezi în oameni, decât în puține cazuri, dar și atunci ți-am spus să ai grijă..

-Știu, recunosc. M-am săturat să le găsesc scuze.

-Ei nu te văd așa cum te văd eu, ei nu îți știu slăbiciunile, nici durerile ori pasiunile, ei nu știu decît să te caute atunci când au nevoie. Ai uitat unde erau ei atunci când te-ai trezit cu atâtea lucruri de făcut?!

-…poate că da. Sau poate doar am vrut să cred că de fapt n-au uitat, n-or fi putut.

-De ce acorzi și acum credit atâtor persoane care nu ți-au demonstrat decât nimic până azi? De ce continui să ai încredere în ei chiar si atunci când credeam că nu mai ai alte ‟rezerve‟? Mă uimești până și pe mine! De fiecare dată îți repet, și tot uiți….uiți că doar eu am fost lângă tine de fiecare dată. Ascultă-ți intuiția, ascultă-te, ascultă-mă! Tu ce simți? Gândește-te de fiecare dată de două ori. Nu trebuie să te justifici în fața altora, ai încredere în tine, alege să fii tu așa cum ești, oricât de ciudată pentru unii, dar incredibilă pentru alții.

-Nicicum nu-i bine. Orice aș face, mereu se vor găsi oameni care să comenteze. Treaba lor!

-Eu știu că tu nu porți măști, nici de-ai vrea nu ai putea fi altfel. Tu nu ești ca și ceialți, nu te poți preface just like that că nimic nu se întâmplă în jurul tău. Ție îți pasă, știu că îți pasă prea mult, și vreau doar să-ți spun să încerci să nu te schimbi.

-Asta îmi tot repet:

  • Ce fac cei din jur este problema lor, nu lua lucrurile personal, nu e vina ta pentru că ei sunt cum sunt.
  • Spune nu atunci cand e nu!
  • Doreste-ți mai puține lucruri și uită-te în jur la tot ce ai deja!
  • Știi și tu că nu ai nevoie de tot ce ai. Mai scapă de niște lucruri..
  • Nu uita de răbdare și perseverență.
  • Petrece timp alături de oameni faini.
  • Ai răbdare cu tine! Nu poți schimba un lucru pușcând din degete sau doar spunând un hocus pocus. Dar, dacă nu începi de undeva, nu ai cum să avansezi.

-Începe de azi și fă un mic pas spre visul tău, avansează puțin câte puțin și vei începe să îți dai seama cât de aproape ai reușit să ajungi. Crede în tine întotdeauna și nu uita că cel mai bun prieten al tău rămâi tot tu.

 

Uneori, avem nevoie de o discuție de genul acesta, cu noi înșine, pentru a ne da seama cât de mult ne putem ajuta. Nimeni nu te știe mai bine decât te cunoști tu, și nimeni nu poate să te asculte sau să te ajute mai bine decât ai putea tu. Totul pornește de la tine.

Știi momentul acela în care parcă ți-ai dori să poți să dispari și să fii în cu totul alt loc? Nu e chiar așa. Poți rezolva totul într-un mod mult mai simplu: să fii tu diferit/ă. Depinde doar de tine modul în care acționezi, calmul și stăpânirea de sine de care dai dovadă.

 

Nu prea știu de ce-ți scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredințez nimicurile ce mi se întâmplă…poate îmi scriu chiar mie.

Antoine de Saint-Exupery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.