Fiecare sfârșit este un nou început..

‟Cea mai bună modalitate de a prezice viitorul, este să-l creezi.‟ Peter Drucker

Fiecare capitol din viață își are la un moment dat sfârșitul. Odată ce se sfârșește ceva, urmează altceva, un nou început. Un astfel de moment te face să îți pui anumite întrebări de genul: Cine sunt? Ce vreau cu adevărat? Încotro mă îndrept?

Oricum ai prefera să-l numești, fie că-i spui mersul mai departe sau închiderea ușii sau întoarcerea paginii, nu contează. Important este însă să realizezi că trecutul e trecut, iar viața ta merge mai departe. Începe un capitol nou cu demnitate, păstrează în suflet doar acele gânduri și amintiri pe care nu vrei să le ștergi și mergi înainte cu încredere și entuziasm. Viața mai are multe de oferit.

Câteva gânduri:

 • Atitudinea ta contează. Totul se poate schimba atât de ușor prin simpla schimbare a atitudinii tale cu privire la un subiect.
 • Acordă-ți câteva momente și gândește-te la ceea ce contează cu adevărat în viața ta.
 • Dacă lucrurile nu se întâmplă exact așa cum ți-ai dorit, nu uita că viața e plină de surprize, iar ceea ce azi te-a oprit din a face ceva, mâine ar putea fi mult mai mult decât îți doreai.
 • Găsește curajul de a merge mai departe, de a lăsa în urma ta orice suferință, resentiment sau durere. Tot ce s-a întâmplat până acum te-a ajutat să devii cine ești azi, te-a învățat ce e durerea, cum e să suferi și să nu poți uita, cum să știi să apreciezi acum ceva ce altădată trecea pe lângă tine.
 • Chiar dacă ai motive pentru a te înfuria sau ai resentimente, nu îți risipi energia cu asta. Încearcă mai bine să o canalizezi spre alte gânduri și acțiuni.
 • Lucrurile nu mai pot fi așa cum au fost, trebuie să accepți asta. Totul se schimbă, până și tu, și eu, oricine.
 • Nu lupta pentru ziua de ieri, pentru ce îți doreai până acum, îndreaptă-ți toată energia spre ce îți dorești acum, construiește pentru tine și visul tău.
 • Viața nu îți datorează nimic, tu ai lucrurile de care ai nevoie. Dar tu îți datorezi ție să faci cât de mult bine poți și să dai tot ce poți pentru a ajunge acolo unde îți dorești.
 • Nu pierde timpul gândindu-te la cum ar fi fost dacă era un alt început. În schimb, poți să alegi tu începutul noului capitol și să-l faci așa cum ți-ai dorit.
 • Întotdeauna va fi loc pentru noi pași, idei și începuturi. Ai curaj! Ia atitudine! Începe din nou, de data asta așa cum ți-ai fi dorit să fie.

 

                           Dacă ai clădit rău, dărâmă și construiește bine .

 

2 thoughts on “Fiecare sfârșit este un nou început..

 1. Buna ziua! Numele meu este Cristina, am 37 de ani, imi plac foarte mult postarile dumneavoastra, mă motivează să merg mai departe desi am o tristete in suflet pe care nu stiu cum să o fac să dispară. Am crezut ca am o viată frumoasă pana cand am descoperit ca totul este o mare minciună.

  1. Bună, Cristina 🙂 Mă bucur mult că reușesc să te motiveze postările mele. Nu uita că uneori lucrurile care se întâmplă ne ajută să fim mai puternici și să ne dăm seama cine ne merită cu adevărat, dar și mai important, care sunt valorile cărora trebuie să le acordăm atenția și energia noastră. Se spune că doar cei care știu ce e tristețea pot cu adevărat să simtă fericirea. Alege să mergi înainte, fericirea este în tine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.