Ei spun că nu poți. Părerea ta care e?

Ce simți atunci când cineva te subestimează și nu crede că ai putea să faci un lucru? Mi-ar plăcea ca răspunsul să fie: nu contează ce cred ei atâta timp cât eu cred în mine și știu ce pot. Dar, oricum am lua-o, ne afectează într-o mică-mare măsură ce cred ceilalți despre capacitățile noastre.

Ei ne spun că nu putem. Dar ne spun nouă sau își spun lor? Dacă ei nu au putut asta nu înseamnă că nici noi nu putem face ceva. Un om care nu a reușit să facă ceva cu siguranță va încerca să te oprească pe tine. Îți va spune că nu poți, că e greu, că e de tras mult, că dacă el nu a putut atunci tu nici pe-atât nu o să reușești. De unde această siguranță în a judeca o persoană dacă poate sau nu să facă ceva? Mulți ar   rămâne uimiți câte lucruri se pot realiza doar dacă ar avea mai multă încredere în propriile forțe. Și poate dacă ar alege să nu comenteze sau să judece cine ce poate sau nu poate.

Am văzut profesori uimiți de lucrările unor studenți care poate n-au activat atât de mult la cursuri și n-au ieșit în evidență cu ceva anume. Am văzut oameni în nevoie care nu credeau că Dumnezeu le va trimite pe cineva să-i ajute exact în momentul în care au căzut. Important este să nu ne dăm bătuți niciodată și să avem încredere în noi.

Poți sau nu poți? O întrebare tranșantă, care așteaptă un răspuns imediat. Depinde de subiect. Dacă vreau, atunci pot. Dar poate vreau și pot face ceva, însă timpul nu îmi permite acum. Iar tu bineînțeles că o sa spui că dacă vreau ceva, îmi fac și timp. Nu spun nu. Dar depinde de ce este mai important pentru noi și cum ne-am împărțit activitățile.

Pot fi lucruri pe care să ți le dorești din toată inima și totuși să nu le poți face. Acum ai putea să mă întrebi cum să nu pot să le fac din moment ce îmi doresc atât de mult.. Ei bine, se poate. De exemplu, nu putem întoarce timpul înapoi. Eu nu mă pot întoarce în timp într-un anumit moment din viața mea ca să schimb un lucru sau un cuvânt. Așa că prețuiesc sau șterg amintiri. În timp, dă rezultate faza cu ștersul.

Eu cred că pot. Chiar dacă mi s-a spus de multe ori că nu pot. Ba da, pot. Pot orice îmi doresc.

Tu ce zici, poți?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.