Dacă faci doar ceea ce poți face, nu vei afla niciodată de ce ești capabil!

Nu te-ai gândit niciodată că poți mai mult de atât? Că tot ce se întâmplă e doar un fel de pregătire pentru ce urmează în viața ta? De câte ori nu te-ai enervat pe cineva când ți-a dat ceva de făcut și habar n-aveai de unde să începi!? Știu de ce. Poate și tu știi. Acele persoane au crezut în tine, au văzut că poți mult mai mult, te-au lăsat să greșești, să alegi cum să faci acel lucru.. în felul tău. Pentru că nu trebuie să faci cum fac alții, tu ești tu, ai stilul tău. Trebuie doar să ai mai multă încredere în tine!

În orice vei face, se va vedea amprenta ta. Ai tu ceva anume, acel ceva care te diferențiază de toți ceilalți. Parcă începi să stai pe gânduri.. Așa-i că și ție ți s-a întâmplat? Și nu o dată 🙂 Îți propun un exercițiu: să nu mai lași să treacă timpul pe lângă tine, să faci acum ceea ce toți îți spun că nu poți face. Tu zâmbește-le și spune-le că poți, așa cum numai tu știi! Ia atitudine. Timpul nu va aștepta după tine.

Îmi amintesc și acum cât de mult m-au ajutat provocările, încercările venite din partea tuturor.. Când ei ziceau: Nu poți face așa, nu vei putea niciodată să faci asta, sau nu ești tu în stare să faci aia, ești incapabilă, nu știi nimic….. eu poate mă supăram sau nu înțelegeam de unde atâta siguranță pe ei că eu nu pot face aia sau ailaltă. Dar mi-am dat seama că acea siguranță era falsă, era un fel de mască, ei toți voiau să pară mai buni decât mine. Le era frică de mine, de ce știam, de ce puteam ajunge să fac.

Asta nu a durat mult, mă refer la așa-zisa lor siguranță. Ce-am făcut? I-am speriat, m-am transformat, nesiguranța mea a devenit dintr-o dată o siguranță nemaipomenită. Mi-am dat seama cât de multe pot să fac, și de atunci încolo nu permit nimănui să îmi spună că nu pot sau nu știu ceva. Dacă nu știu, înseamnă că am de învățat, deci nu știu încă. Dacă nu pot, încerc, învăț, și cred în mine. Nimic nu te poate doborî atâta timp cât ești conștient/ă de ce poți și știi, și bineînțeles dacă ai încredere în tine.

Îți doresc și ție să descoperi acea forță și siguranță despre care vorbesc  ( în cazul în care nu ai descoperit-o deja), și îți mai propun să ieși din cotidian și să faci ceva ce îți doreai de ceva timp să faci. Alege pentru tine. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.