Fiecare zi merită o șansă

Zile bune, zile g(rele), zile cu soare sau doar triste.. avem de toate. Și fiecare este frumoasă în felul său. Nu le putem schimba pe cele ce au trecut, dar ceva ce chiar putem face este să ne înfrumusețăm zilele de acum încolo. De ce n-ar putea fi chiar ziua de astăzi una dintre cele mai frumoase?

Cum poți face asta? Ei bine, tu știi ce te face fericit/ă. Privește în sufletul tău și cu siguranță îți vei da seama că nu e atât de greu să faci fiecare zi să conteze. Dar nu uita de recunoștința ta pentru tot ceea ce ești și ceea ce ai. Crede-mă că vei aprecia mult mai mult zilele astea de care te tot plângi dacă analizezi puțin situația unor persoane care mai au doar câteva zile de trăit. Oare cum își petrec ei acele zile, cum mai au forța să zâmbească și să să te încurajeze ei pe tine? Hmm..  Poate că au ajuns să își dea seama că nu au nevoie de chestii materiale și poate acum ar da orice să mai fie  sănătoși..altfel ar avea grijă de ei. Iar când se uită la tine și se recunosc pe ei cum erau mai înainte, se simt datori să îți spună să nu stai trist/ă când ai o viață frumoasă înainte, să nu uiți să ai grijă de tine, să zâmbești și să te bucuri de ceea ce ai. Tu poți să faci fiecare zi cea mai frumoasă din viața ta.

Trecutul este doar o cameră unde intrăm mai rar. Sunt unele zile pe care nu ai cum să le uiți, așa frumoase au fost! Dar, totodată, mai sunt și cele pe care ai vrea să le ștergi de tot din suflet și din minte. Poate crezi că le uiți, dar undeva acolo, ele rămân pentru totdeauna. Până și acelea au avut ceva bun, te-au ajutat, te-au făcut să treci prin atâtea ca în final să devii minunata persoană de acum. Dă-le șansa asta zilelor tale, de a fi frumoase, de a te face mai bun/ă, de a te ajuta să crești. Nu te poți întoarce în timp să schimbi ceva, dar încă poți schimba ceva începând de acum. Trebuie doar să ai încredere în tine și să îți dorești cu adevărat să fii fericit. Tu meriți această șansă!

Fericirea ta începe de la tine, de la modul în care gândești și ceea ce îți spui în fiecare zi.

Am întrebat azi pe cineva: Ce faci?

În loc de obișnuitul bine, Mi-a spus: Minunat!

Mi-a atras puțin atenția tonul plin de viață și zâmbetul până la urechi (la propriu).

 I-am spus: Mă bucur că spui asta.

La care mi-a răspuns: Păi cum altfel aș putea fi? Familia mea este sănătoasă, avem un acoperiș deasupra capului, avem acces la apă și utilități. Nu am cum să fiu altfel.

Această persoană mi-a transmis o stare de bine și m-a făcut să mă gândesc la ce am în jurul meu. Cu siguranță a ajutat-o modul de gândire și s-a auto-motivat în ultima vreme.

Dacă ea a putut, atunci și tu poți! Nu aștepta până mâine, încă poți face ziua asta mai frumoasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.