Ziua de azi este cea mai importantă

Toți suntem specialiști la făcut planuri pentru ziua de mâine. Mereu suntem atât de siguri când ne gândim la ce urmează să facem, încât uităm să prețuim ceea ce avem deja. Oare n-ar fi mult mai simplu să trăim în prezent? Să ne gândim cum să facem din ziua asta una de care să ne amintim cu drag?

Nu vi s-a întâmplat să vă faceți planuri pentru o zi anume, iar când a venit în sfârșit ziua respectivă totul s-a năruit? Poate a ieșit totul pe dos, sau mai rău, nici nu ați ajuns acolo unde vă doreați. Asta nu înseamnă că acea zi s-a dus și nu mai puteți face nimic. Ba chiar din contră, lucruri neașteptat de frumoase se întâmplă pe nepregătite, iar o zi aparent stricată poate deveni nesperat de faină.

De asemenea, pe lângă planurile pe care le facem, avem tendința să ne îngrijorăm pentru lucruri mai mult sau mai puțin importante. Grijile ne seacă de energie, ne atrag complet într-un val de gânduri negre și prăpăstioase și nu ne dau voie să ne concentrăm la lucrurile cu adevărat importante. De aceea, este foarte important să nu extindem prea mult grijile pe care ni le facem.

Orice problemă are și o soluție. Vă propun un exercițiu care vă va reduce grijile la jumătate:

  1. Care este problema?
  2. Care este cauza problemei?
  3. Care sunt soluțiile problemei?
  4. Care este cea mai bună soluție?

Aceste întrebări reprezintă o metodă de îndepărtare a grijilor menționată în cartea ″Lasă grijile, începe să trăiești″ a lui Dale Carnegie.

Nu avem bogăție mai mare decât sănătatea și ziua de azi. Bucură-te din plin de frumusețea fiecărei zile și nu uita că tu meriți să fii fericit/ă! Atunci când simți că ești cuprins de griji, nu uita cele 4 întrebări care te vor ajuta să vezi lucrurile mult mai clar.

 

 

                                  Am acasă șase servitori cinstiți

                                  (Ei m-au învățat tot ce știu);

                                   Îi cheamă Ce și Cine și Când

                                      Și Cum și Unde și De ce.

                                                                                                             Rudyard Kipling

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.