Eu pot! Tu poți?

Poate una dintre cele mai grele decizii în viață este aceea de a trece peste ceva, fie că e vorba de vină, furie, dragoste, pierderea cuiva sau sentimentul de vinovăție. Nu e ușor să schimbi ceva, ești undeva între a lăsa și a păstra totuși..ceva. Timpul pe care îl ai acum trebuie să-l folosești în favoarea ta, să te îndepărtezi atunci când simți și să te bucuri cu adevărat de ceea ce ai. Trebuie să ai puterea să treci peste orice și să lași în urma ta tot ce a însemnat cândva mai mult decât credeai.

Oamenii se lasă distrași, și nu de lucrurile care se întâmplă, ci mai mult de principiile și opiniile lor formate din cauza lucrurilor. Când suntem întristați, ori poate împiedicați, să nu atribuim altora vina, ci nouă înșine. Asta e din cauza propriilor opinii sau principii, după cum sublinia atât de frumos filozoful Epictet.

Conform multor studii, s-a demonstrat că oamenii reacționează la ceea ce li se întâmplă în funcție de modul în care ei percep situația.

Pacea noastră interioară nu depinde de exterior și de tot ce se întâmplă, ci este cea care rămâne atunci când noi scăpăm de griji și e orice alte gânduri care ne cuprind. Pacea minții apare în momentul în care te-ai liniștit și ai reușit să înlături orice gânduri.

Între a știi ce trebuie să faci și a lua atitudine să începi să faci ceea ce trebuie este o diferență mare. Nu te lăsa oprit/ă din drumul tău, nu te lăsa cuprins/ă de gânduri prăpăstioase, sau idei preconcepute, și mai bine încearcă să îți setezi un fel de obicei.. în momentul în care simți că ești pe cale să cedezi, recitește următoarele:

  • Privește situația și din alt unghi, schimbă regulile. Fii deschis/ă și încearcă să găsești soluții, nu să te stresezi. Pas cu pas, vei începe să faci progrese cum nici nu ți-ai imaginat.
  • A trece peste ceva nu înseamnă neapărat a elibera, ci mai degrabă a avea înțelepciune și putere de a trăi în prezent. Nu e vorba de a uita, ci de a-ți aminti fără frică. Faci pași înainte, fără frică, și cu lecția învățată.
  • Unul dintre cele mai importante momente în viață este să găsești curajul să lași deoparte ceea ce nu poți schimba. Atunci când continui să pui presiune pe tine, cum că ar trebui să fie așa ori așa, nu faci decât să stagnezi. Gândește-te la potențialul cuvântului: pot. Pentru că tu poți să fii așa cum îți dorești. Apreciază viața așa cum e și ai încredere în tine.
  • Dacă lași în urma ta ceva, nu înseamnă că nu-ți mai pasă. Trebuie să realizezi că ai controlul asupra acțiunilor tale din prezent. Nu poți opri o furtună, nici să nu încerci. Ceea ce poți face..este să te calmezi și să te aduni. Apoi trece și furtuna.
  • Nu putem să nu fim recunoscători pentru experiențele care ne-au ajutat să devenim cine suntem în acest moment, fie că am plâns sau am râs. Cheia este acceptarea a tot ce ni s-a întâmplat, fără întrebări. Ai încredere în intuiția ta, învață sa te apreciezi, acceptă schimbarea, și gândește pozitiv!
  • Sigur ai vreo nelămurire legată de ceva, las-o! treci peste.. Încearcă să faci cât de mult bine poți, și vei ajunge să știi mult mai multe. Trebuie să faci un efort să începi, iar după ce începi va fi din ce în ce mai ușor să înaintezi.
  • Pe măsură ce iei atitudine și faci acești pași, cea mai mare armă a ta va fi abilitatea de a alege alt gând în favoarea celor care îți aduceau stres sau frustrări. Dacă vrei să găsești motive să renunți, vei găsi destule. Dar dacă, în schimb, cauți doar motive de a rămâne pozitiv, crede-mă că vei găsi și mai multe.

Ce-ar fi dacă astăzi alegi să crezi în tine? Ce-ar fi să crezi că ești destul de puternic, bun, iubit încât să mergi înainte? Cum ar fi ca de îndată ce răsare soarele, începi să pui în aplicare tot ce știi tu mai bine? Si acum, cea mai importantă întrebare pe care să ți-o pui: ce-ar fi dacă mâine alegi să crezi din nou?

Alege!

Alege-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.