Încetează să te mai urăști pentru ceea ce nu ești, și începe să te iubești pentru tot ceea ce ești!

De ce să pierdem atâta timp gândindu-ne la ce ne lipsește? sau mai bine zis la ce credem că ne lipsește..  Totul depinde de tine, tu alegi la ce să te gîndești și în ce îți investești timpul și energia.

Dacă îți acorzi un moment să privești în jur, o să vezi multe fețe nemulțumite și prea puține fețe fericite cu ceea ce au. Nemulțumirile ne amărăsc, ne fac să ne adâncim starea proastă, ne mențin într-o latură întunecată a conștiinței noastre. Ne uităm la vecinul și ne gândim cât de bine îi merge.. dar ne spunem asta fără să ne gândim măcar o clipă la posibilele neajunsuri pe care le-ar putea avea pe alte planuri. Ar trebui să te pună puțin pe gânduri.

Te provoc la un mic exercițiu: ia o foaie de hârtie și notează lucrurile importante pentru tine, valorile în care crezi și la care ții. În timp ce notezi, vei realiza că ai atâtea lucruri pentru care să mulțumești, încât nu-ți va mai rămâne timp să te plângi sau să privești în stânga și-n dreapta. Este problema fiecăruia, până la urmă. Dacă poți ajuta, ajută! Dă totul pentru a face cât de mult bine poți și nu uita că vei fi răsplăit/ă atunci când te-aștepți mai puțin. Știi și tu poate, că EL nu uită nici de un pahar de apă pe care îl dai aproapelui tău.

Oricum ai fi, iubește-te pentru ceea ce ești! Tu ești frumos/frumoasă, ai sufletul frumos, deci n-ai putea fi altfel! Încetează să te mai compari.. De ce? Pentru că nu s-a inventat încă un termen de comparație pentru tine; nimeni nu este și nu poate fi așa cum ești tu!
Nu uita să zâmbești 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.