Fii prezent în viața ta, nu un simplu spectator!

Eu, la fel ca și tine, simt totul. Să nu crezi că doar tu ești plin de griji și nimeni nu te-ar înțelege. Cu toții avem griji și suferim, zilnic, pentru câte ceva.. dar poate nu toți o arătăm. Dacă ai curaj, înfruntă orice obstacol cu fruntea sus, fără să îți pese că ei văd ce te doare. Recunoaște atunci când greșești, nu ține în tine atâtea gânduri pe care uneori îți vine să le strigi în gura mare ca și cum nimeni nu ar auzi.
Sunt atâtea chestii pe care nu vrem să le recunoaștem încât nu știu cu ce să încep: ba avem griji, ba ne simțim copleșiți de cotidian, ba ne dorim lucruri, suntem nervoși, am vrea să fi fost altfel, în alt loc poate cu altcineva, iar pe lângă asta, mai credem și că totul e atât de greu în timp ce ar trebui să fie mai ușor. Dar toate acestea sunt create de noi. Sunt reale, dar noi le ducem la un alt nivel, le preluăm și le înflorim și ajungem să fim atât de presați și stresați că nu mai avem timp să iubim, să ne bucurăm de ceva, să zâmbim și să ne descrețim frunțile. Noi ne-am format deja o idee despre cum ar trebui să ne fie viața în așa fel încât să fim mulțumiți. Lucrurile nu pot ieși mereu cum vrem noi. Ne e atât de teamă de eșec, încât pierdem atâtea șanse de a deveni mai puternici, mai siguri pe noi și pe forțele proprii. O fi doar în capul nostru?
Nu trebuie să fie așa, nu și pentru TINE. Tu poți alege altceva. Poți gândi mai bine, poți trăi mai bine. Lasă lucrurile să se așeze la locul lor și concentrează-te pe prezentul tău. Odată ce accepți realitatea, poți să o îmbunătățești. Bucură-te de acest moment așa cum este el. Fii prezent/ă în viața ta, nu un spectator.
Gânduri pentru tine:
⦁ nu putem controla ceea ce se întâmplă în viața noastră, dar putem alege modul în care răspundem.
⦁ ar trebui să apreciem ceea ce avem și să nu ne consumăm pentru lucruri inutile.
⦁ nu aștepta un moment perfect, nu va veni never ever.
⦁ te-ai gândit vreodată câte momente de fericire ai pierdut pentru toate clipele de supărare?
⦁ cele mai bune lecții cu siguranță le înveți pe pielea ta.
⦁ să nu lăsăm succesul să ni se urce la cap, iar eșecul să ne atingă sufletul.
⦁ a fi ocupat este una, dar a fi productiv este total altceva..
⦁ nu avem nevoie de multe lucruri pentru a fi fericiți cu adevărat.
⦁ data viitoare când te afli într-o discuție, privește acea persoană în ochi, nu îi evita. Zâmbește, fii tu însăți! nu te ascunde în spatele unui gadget mișto pentru a face conversație.
⦁ ca să nu fii judecat, nu judeca!
⦁ nu ai cum să primești ceea ce oferi, dar asta nu înseamnă că trebuie să încetezi să mai oferi ca și până acum. Lasă-i pe ei! tu ești tu, nu toți au o inimă așa ca a ta.

Dacă am știi ce ne aduce ziua de mâine oare am proceda altfel? nu cred ca trebuie să ne punem această problemă. Tocmai de aceea zilele sunt mereu interesante și pline de surprize. Totul e posibil. Trebuie dar să crezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.