Dacă ar fi să mulțumești pentru ceva în acest moment, tu pentru ce ai mulțumi?

Tristețea e doar un sentiment. Dar tu ești cel care alege. Alegerea îți aparține în totalitate. Dacă ai vrea să gândești pozitiv și să zâmbești în acest moment, atunci ai face-o. Poți să faci orice îți dorești. Zâmbetul este o alegere care te face să te simți mai bine, cel puțin..

Atunci când viața te ia prin surprindere și lucrurile nu se întâmplă chiar așa cum ți-ai dorit, parcă simți că nu ai nimic. Dar nu e așa. Dorințele tale sunt în conflict cu realitatea. Trebuie să găsești un numitor comun între prezent și planurile pe care ți le faci, între așteptări și acceptare. Muncește pentru ceea ce îți dorești, dar evită să te uiți în stânga și-n dreapta după altceva. Viața ta este aici și acum, nu acolo și atunci. Odată ce ai pornit pe un drum, încearcă să ajungi acolo unde ți-ai dorit.

Chiar dacă gândești pozitiv, vei întâlni în continuare multe obstacole. Depinde de tine cum alegi să controlezi acele provocări. Calitatea vieții tale este în strânsă legătură cu atitudinea ta față de ceea ce ți se întâmplă. Câteodată viața te ia pe nepregătite, iar subconștientul tău găsește înțelesuri negative la inconveniențe.

Reflectează puțin:

În momentul în care ți se întâmplă ceva, care este primul tău gând: acesta e sfârșitul sau începutul?

Dacă te confrunți cu o persoană într-o anumită situație, tu crezi că acea persoană te insultă, te ajută sau e doar grijulie?

Crezi că atragi multe probleme pentru că ești pus la încercare de cineva? Sau vezi problemele ca pe niște oportunități de a face ceva mai bun și de a face anumite schimbări?

Viața ta se poate schimba într-un timp foarte scurt, în funcție de provocările pe care le accepți. Alege smart. Învață să vezi lucrurile pozitiv, să le modelezi așa cum crezi tu că e mai bine pentru tine. Găsește ceva bun în fiecare lucru care se întâmplă, și vei găsi mereu puterea de a continua…orice ar fi.

Ceea ce cred ceilalți nu te definește pe tine, ci pe ei. Eliberează-te de judecata lor. Ei văd doar din prisma experiențelor lor lucrurile. Unii te pot vedea simpatic și talentat, în timp ce alții nu văd nicio sclipire la tine. Pentru unii poate ești cel mai frumos, dar pentru ceilalți nu ești deloc special. Nu contează ce văd ei, atâta timp cât tu știi cine ești. De multe ori ne lăsăm influențați de experiențele trecute, credem că suntem așa cum ne descriu oameni care nici măcar nu ne cunosc.. Tu să nu te lași influențat/ă de opinia lor, tu să știi cine ești.

Ceea ce contează cu adevărat este cum te vezi tu.

În ciuda a ceea ce gândesc ceilalți, să rămâi întotdeauna sincer cu tine, să îți păstrezi valorile și convingerile și să nu regreți dacă ai făcut ceea ce ai simțit că este bine. 

Dacă ar fi să mulțumești pentru ceva în acest moment, tu pentru ce ai mulțumi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.