Nu alerga după fericire când ea este atât de aproape de tine!

Nu alerga după fericire când ea este atât de aproape de tine!

“Dacă vrei să fii fericit, fii!” Lev Tolstoi

Unii par fericiți, alții chiar sunt, dar mai sunt și cei care au renunțat să se mai întrebe de ce ei nu pot fi fericiți și se lasă cuprinși de stări anxioase. Oamenii tind să își facă planuri, să se gândească unde vor fi peste nu știu câți ani de acuma, ce casă vor avea, cu cine vor fi..etc. Nu există o rețetă anume pentru fericire, și nici lucruri care să te aducă în acea stare. Atâta timp cât ei fac orice, mai puțin să se axeze pe adevăr, pe viața lor așa cum este, ei reacționează impulsiv la tot ce se întâmplă în jurul lor. Unii ajung să aibă casa visurilor lor, și au impresia că ajungând în punctul în care va fi totul așa cum și-au dorit… vor fi fericiți. Nu își pun întrebări, nu se gândesc că va veni și ziua în care vor simți un gol, înăuntrul lor, iar în acel moment își vor da seama că nu acela era răspunsul.

Ochii pot fi o problemă, pentru că uneori vorbesc atunci când ar trebui să tacă, și chiar dacă o persoană încearcă să disimuleze tristețea pe care o simte, sau pe care nu știe că o poartă, este dat de gol.

Tu…ești fericit/ă?

Este foarte important să îți analizezi starea ta, viața ta, totul. Trăiește în așa fel încât să faci tot posibilul să fii fericit/ă.

  • Integritatea este la baza fericirii. Cele mai multe probleme ni le creăm singuri, pentru că nu suntem sinceri cu noi înșine. Unde e inima ta, unde e adevărul, acolo îți vei găsi motivele pentru a zâmbi.
  • Fericirea depinde de libertatea ta, libertatea de curaj. Ai curajul să-ți dai o șansă pentru ce îți dorești cu tot dinadinsul! Uneori poți fi și vulnerabil/ă, riscă, doar așa vei găsi calea ta.
  • Fericirea este un întreg, fiecare experiență prin care treci și fiecare pas pe care îl faci, te duce spre acest întreg. Fără experiențele tale, ești precum un jurnal gol, o coală albă de hârtie. Tu poți să treci pste orice obstacol, poți accepta orice provocare, și vei ține capul sus în fiecare zi cu speranță și determinare!
  • O poveste de viață fericită nu este una simplă, în care nu se întâmplă nimic.. Asumă-ți riscuri, urmează-ți inima, nu alege doar calea simplă din frica de a eșua. Viața ta poate fi așa cum visezi de fapt, dar trebuie să muncești mult pentru asta.
  • Fericirea o găsești în lucruri mărunte. Lasă deoparte evidentul, și privește dincolo de aparențe. Redescoperă frumusețea simplă, așa cum o vedeai când erai copil. Amintește-ți cu câtă bucurie făceai totul, cum visai cu ochii deschiși, cum împărțeai tuturor zâmbete molipsitoare J
  • Fericirea nu e un fel de premiu. Ea este o calitate a gândurilor tale, o stare de spirit. Puterea de a găsi frumusețe în cele mai neînsemnate lucruri face o casă fericită, o relație să dureze, și o viață plină de dragoste. Apreciază lucrurile și gesturile mărunte, nu alerga după cele mari.
  • Un secret nu este să faci mereu ceea ce îți place, ci să îți placă ceea ce faci. Fii cel mai bun în ce faci, dă tot ce poți. Ai întotdeauna motive să fii recunoscător/recunoscătoare pentru ceva. Gândește-te ce privilegii ai spre deosebire de alții, și îți vei da seama că ai pentru ce să mulțumești în fiecare zi.
  • Nu poți fi mereu fericit. Sunt și momente de tristețe care au rolul lor. Nu uita că lumina are nevoie de întuneric ca să lumineze.
  • Nu îți poți construi fericirea pe nefericirea altora. Nu îi doborî pe alții, ajută-i să se ridice. Folosește-ți vocea cu blândețe, urechile pentru compasiune, mâinile pentru a ajuta, mintea pentru a acepta și inima pentru a iubi.
  • Tu ești unic/ă. Nu este nimeni așa cum ești tu, iar tu ai motive pentru a simți fericirea. Dacă o să simți vreodată că vrei să faci o comparație a ta, compară-te pe tine cu o versiune anterioară a ta și vezi cât de departe ai reușit să ajungi.  🙂

“Adu-ți aminte că fericirea nu depinde de ceea ce ai  sau ceea ce ești. Ea depinde doar de ceea ce gândești. “  (Dale Carnegie)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.