Oamenii vin și pleacă.. Tu pe cine păstrezi în viața ta?

Oamenii vin și pleacă.. Tu pe cine păstrezi în viața ta?

Oamenii pe care îi accepți în jurul tău au un aport în formarea ta ca persoană. Câteodată ai norocul să întâlnești persoane de la care ai foarte multe de învățat, dar tu decizi pe cine păstrezi în viața ta și pe cine lași să plece. Ar trebui să alegem cu atenție persoanele cărora le acordăm încredere și le permitem să ne fie aproape în viață. Ai grijă cui oferi privilegii!

Unii își fac timp pentru noi, doar când le convine. 

Atunci când ai nevoie de cineva să te ajute, toți sunt ocupați cu câte ceva. Dacă altul are nevoie de tine, ar vrea ca tu să fii mereu acolo pentru el, oricând. Când o persoană are un anumit interes, își face timp să vină să te vadă, să mai afle cum stau lucrurile, să vadă cum poate să profite sau să te influențeze în deciziile tale. O relație adevărată de prietenie nu are bariere, sau interese ascunse. Se bazează pe respect în primul rând. Se presupune că un prieten adevărat te ajută la nevoie, dar de multe ori ne dăm seama că majoritatea au un interes anume.

Unele persoane nu acceptă ca tu să evoluezi, de aceea vor încerca să te oprească.

Tu vrei să evoluezi ca persoană, vrei să ajungi undeva în viața ta, iar pentru asta trebuie să faci anumite schimbări desigur. Unii prieteni vor încerca să te tragă înapoi, îți vor spune că nu poți să faci asta, îți vor expune doar motivele contra a ceea ce vrei să faci tu. Ba chiar îți vor aminti alte încercări ale tale de a face ceva, care au eșuat. De ce fac ei asta? Nu suportă gândul că tu vei realiza ceva, ceva mai mult decât au fost ei în stare. Îți vor spune întruna că nu poți, că nu are rost să încerci. Această invidie între oameni nu pot să o înțeleg. Trebuie să ne bucurăm pentru reușita unei persoane, mai ales pentru că s-a chinuit și a lucrat să ajungă acolo unde a ajuns.

Unii vor încerca să te influențeze, să te facă să renunți la visele tale.

Visele tale sunt ale tale. Nu poți lucra pentru visul altcuiva, când tu ai scopul tău în viață. Nu-i poți lăsa pe ceilalți să aleagă pentru tine și să îți definească viața. Nu te lăsa influențat! Alege ceea ce îți dorești să faci, muncește, trage tare, și vei reuși! Dă tot ce poți! Și nu uita să ai grijă cui dezvălui visele tale și în cine îți pui încrederea.

Dacă te-a mințit de câteva ori, nu respectă relația voastră.

O relație sănătoasă are la bază comunicarea, respectul și sinceritatea. Dacă o persoană continuă să te mintă în față, chiar dacă tu știi adevărul de ceva timp, înseamnă că nu respectă relația voastră. E timpul să îi lași să plece din viața ta pe aceia care ți-au demonstrat nu numai o dată că nu merită să îți fie aproape. Tu trebuie să îți cunoști valoarea ca și persoană.

Oamenii sunt invidioși pe ceea ce ai. 

Câteodată puțină invidie e poate normală pentru unele persoane. Dar, atunci când acest sentiment atinge un nivel prea înalt, nu este în regulă. Oamenii încep să îți dorească ceea ce ai tu, pot să îți facă rău, să se bage în relația ta, în viața ta. Invidia altora nu îți demonstrează admirația lor pentru ce ai, îți arată cât de mult își urăsc viața, pentru că ajung să își dorească altceva decât ceea ce au. Ai grijă să nu te lași tras în jos de astfel de persoane!

Prețuiește-i pe cei care te acceptă așa cum ești tu. 

O persoană care te acceptă cu tot cu calitățile și defectele tale, și te cunoaște foarte bine, și totuși continuă să îți fie aproape mereu, prețuieste-o! Acea persoană te iubește așa cum ești. Astfel de persoane merită să le ții aproape mereu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.