Puterea de a învinge frica

‟Câte lucruri am pierdut din teama de a nu pierde!‟ Paulo Coelho

În fiecare zi ni se spune să ne urmăm visele, sa facem ceea ce ne place. Pare atât de simplu câteodată să spui: urmează-ți visul! Dar uneori simțim că trebuie să o luăm în direcția opusă. Ne place ceva, dar în același timp ne este și frică să acționăm. Veșnica frică de ce vor spune alții, de ce se va întâmpla cu noi, dacă vom reuși sau nu, iar lista poate continua. Dar tocmai această frică poate să devină curajul de care aveam nevoie. Aici mă refer la frica productivă, bună, la genul de frică ce apare atunci când avem o idee care nu ne lasă nicicum în pace, ceva ce ne-am dorit mereu să facem, ceva diferit sau riscant. O latură a noastră ar spune: O nu, eu nu aș putea face asta!, dar o altă parte din tine îți șoptește să faci acel lucru de care ți-este frică. 🙂  

Odată ce începi să realizezi că tu poți să pui în practică acea idee, oricât de deplasată ar părea pentru alte persoane, vei începe să-ți dai seama cât de puternic/ă ești, pentru că ai avut curajul să iei atitudine și să faci ceea ce ai visat, în ciuda fricii pe care încă o simți.

Dacă tu crezi din toată inima se poate…

Cu cât suntem mai speriați de o idee sau de ceva, cu atât mai mult ar trebui să fim siguri că trebuie să ne învingem teama. Frica de ceva, de orice ar fi, trebuie să o privim în mod pozitiv, trebuie să ne ajutăm și să ne încurajăm unii pe alții. De fiecare dată ne e frică de ceva, poate nu ne iese bine, sau poate nu o să reușim să facem tot ce ne-am propus, sau poate îi vom dezamăgi pe cei dragi.. Fricile de acest gen ne antrenează constant, ne fac mai atenți. Trebuie să învățăm să deosebim fricile. Una este frica de a fi călcați de o mașină și cu totul altceva este frica de a exprima o idee în fața unui auditoriu.

 Să nu lăsăm aceste frici să ne priveze de toate bucuriile pe care le-am putea avea. Să nu o lăsăm să ne acapareze și să ne transforme în niște persoane care refuză să facă o mulțime de lucruri frumoase din cauza ei. Nu de puține ori am pierdut din cauza fricii, dar mi-am dat seama că am numai de pierdut. Am ajuns la concluzia că oamenii oricum înțeleg și văd doar ce vor ei și ce le convine. Frica de a face anumite lucruri a devenit productivă, mă ajută să merg înainte. 🙂 Să nu vă fie frică de ce vor spune cei din jur legat de munca voastră și ideile voastre. Urmați-vă visul și puneți în practică ceea ce vă doriți și visați, lumea are nevoie de talentul vostru.

Urmează-ți frica! Este un fel de GPS pentru a ajunge acolo unde îți dorești de fapt să ajungi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.