Timpul schimbă lucrurile.. Dar dacă tu ești cel care trebuie să o facă?

Tot aud spunându-se: timpul schimbă lucrurile, sau cu timpul unele chestii se vor estompa. A trecut atâââââta timp și tu încă te gândești la asta, încă aștepti ca TIMPUL să schimbe ceva?

E atât de șmecher timpul ăsta că nici nu-ți dai seama! Și știi de ce? Că el oricum trece. Că-l aștepți, că nu-l aștepți, tace și trece. Diferența însă o faci TU. Da, ai citit bine, tu.  Nu trebuie să aștepți să treacă nu știu cât timp și doar să speri : oo, cu timpul va fi mai bine, sau mai ușor, sau mai greu.

Să știi doar atât: va fi exact atât de greu sau de ușor precum acționezi. Și de acționat, tot la timp ajungem.

O să-mi zici ok, și de unde să știu eu când e timpul potrivit?! Ei, vezi?

Timpul nu va fi niciodată potrivit, momentul îl iei și îl faci, așa cum vrei. Nu trebuie să aștepți.

Unii oameni așteaptă toată viața un moment anume, o persoană anume. Nu cred eu că persoana aia nu s-a intersectat cu noi cândva, undeva, în timp (și tot la timp ajungem), dar nu s-a întâmplat nimic. De ce? Știu, o să zici acuma: păi de unde era să știu eu că ea/el e persoana? Cum era să fac lucrul ăsta exact atunci? Poate trebuia să mai aștept, momentul potrivit desigur.

Ai nevoie de mare tărie să poți accepta și recunoaște că nu ai făcut așa, că nu ai acționat când voiai de frică să nu suferi sau de frica nepotrivirii momentului pe schema ta ideală a destinului. Care schemă? Cine? Ce? Tu unde ești în schema asta? Pe ce loc ești pe lista ta cu lucruri de făcut?

Eu am ratat nenumărate momente. Și știu. Știu cum e să aștepți timpul, momentul, totul. Să tot aștepți privirea aia înspre tine, primul pas, primul dans, primul… și lista continuă desigur. Și a ta, aia-i clar.

Și știi cât am așteptat? Exact până în momentul în care am găsit undeva în mine o voce, un fel de putere care a început să vorbească dintr-o dată, fără bariere, îndrăzneață, puternică. Și nici nu cred că am găsit-o, știu că era acolo, dar mereu tăcea. Uneori am simțit câte o zvâcnire din partea ei. Știam deci, că undeva în mine, este ceva, acel ceva. Și din momentul acela n-am mai așteptat, am început eu să schimb modul în care merg lucrurile.

Tu de ce nu încerci? O să simți o mare schimbare, eliberare sau numește-o cum vrei.

Se spune că timpul schimbă lucrurile. Dar tu ești cel care trebuie să o facă.

One thought on “Timpul schimbă lucrurile.. Dar dacă tu ești cel care trebuie să o facă?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.