Vorbești puțin, greșești puțin!

Vorbești puțin, greșești puțin!

“A te judeca pe tine însuți este multe mai greu decât a-i judeca pe alții. Dacă ajungi să te judeci cum trebuie, înseamnă că ești într-adevăr un om înțelept.” Antoine de Saint-Exupery

Cât de ușor judecăm după aparențe! Nici nu apucăm să cunoaștem bine o persoană, că deja îi punem o etichetă, pe care cu greu o mai schimbăm. Ne lăsăm foarte ușor convinși de exterior, de ceea ce spun alții. Dacă un prieten de al tău îți spune ceva despre o persoană, că ar fi într-un fel sau altul, automat îți întipărește în minte o părere gata formată. Nu e corect ca noi să ne facem păreri pe baza spuselor celorlalți, trebuie mai întâi să cunoaștem acea persoană. Ei își fac datoria, dar trebuie să ne convingem înainte să ne formăm o opinie.

Câteodată avem neșansa să ne aflăm de față la o ceartă între un prieten și un necunoscut, și bineînțeles că îi luăm apărarea prietenului nostru, neștiind de fapt cum a fost situația. Noi credem ce ni se spune, suntem naivi, ne punem încrederea în persoane nepotrivite. Unii din cercul nostru de prieteni au interese, își prezintă părerile despre anumiți oameni, îi fac în toate felurile, îi denigrează, tocmai pentru a ne îndepărta de posibili noi prieteni, doar pentru că lor nu le convine. Automat, ajungem să ne facem o părere greșită despre altă persoană, în urma lucrurilor pe care le-am auzit despre ei. Ar trebui să nu mai interpretăm ce spun ceilalți și să încercăm să cunoaștem o persoană înainte să ne facem o părere.

De multe ori, poate ar fi mai bine să nu ne exprimăm părerile despre alții, pentru că îi putem influența pe oameni, ei nu vor mai încerca să se apropie de acele persoane din moment ce au auzit atâtea despre ele. Unii poate te vor face mincinos, vor spune că le-ai îndrugat doar minciuni despre respectiva sau respectivul, că nu este deloc așa cum ai spus tu. Așa că mai bine te abții! Vorbești puțin, greșești puțin 🙂 Dacă pentru tine o persoană a însemnat doar suferință și răutate, nu înseamnă că pentru altcineva, aceeași persoană nu poate fi altfel, schimbată la 180 de grade.

Mulți ne judecă după maniere, după vestimentație, după prietenii pe care îi avem. Și totuși putem cunoaște atâția oameni care sunt prieteni adevărați și au foarte puține lucruri în comun. Nu haina te face om. Degeaba încercăm să ne formăm o imagine super fashion, practic imităm ce vedem la alții, vrem să fim ca alți. Stilul personal al fiecăruia este mult mai original, nu înseamnă că nu ești fashion dacă te îmbraci cu bun gust și clasă. Media promovează doar așa numitele vedete, de la care nu avem ce învăța. Se promovează prea multă non-valoare. Încearcă să îți creezi propriul tău stil, original și frumos, ceva care să te reprezinte. Cine te place, te place așa cum ești tu. Nu te va judeca după pantofi sau haine de lux, sau imitații, ci va aprecia că ai stilul tău.

Încearcă să nu judeci pe nimeni, nu știi ce suferințe poartă oamenii în sufletele lor. Fii blând! Poate alții te judecă pe tine, dar tu nu trebuie să fii ca și ei. Tu fii un exemplu! Pentru că tu ești diferit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.