De ce avem cu adevărat nevoie pentru a fi fericiți?

Vreau asta și aia și cealaltă. Vreau.. și am impresia falsă că poate mă va face fericită. Vreau să cred, în subconștient, că având totul voi fi bucuroasă. Acuma depinde ce înseamnă totul pentru o persoană. Pentru unii, poate însemna o dragoste împărtășită, pentru alții cariera visată, în timp ce pentru alte persoane până și o zi în plus poate însemna mai mult decât ar fi visat.

Ei bine, am primit și asta și aia și cealaltă, dar acum, când am ajuns să le am, am ajuns totodată să vreau altceva. Și tot așa. Ne alegem un trofeu pe care ni-l dorim, facem totul pentru el, iar când îl primim ce facem? La început, ne sclipesc ochișorii de mulțumire și parcă ni s-a luat ceva de pe cap. În sfârșit am primit ce voiam. După un timp, uneori mai lung alteori mai scurt, vedem alt trofeu.

Avem de ales deci: lăsăm trofeul pe care l-am ″câștigat″ ca să luptăm pentru celălalt sau luptăm în continuare pentru a păstra același trofeu?

Dar oare ce e fericirea? O fi o clipă care zboară mult prea repede? O fi acel ceva după care alergăm, un fel de minge căreia îi dăm cu piciorul când ajungem lângă ea? O fi oare peste tot în jurul nostru dar suntem atât de orbiți de alte lucruri încât pur și simplu nu o vedem? Poate e în noi și se declanșează doar în anumite momente,  nu o vedem dar cu siguranță o simțim.

Cred că trebuie să și vrei fericirea. Să o provoci, să o faci să apară atunci când îți dorești. Nu trebuie să ai cine știe ce ca să fii fericit. Fericirea poate însemna un pupic furat atunci când nu te-aștepți, o îmbrățișare atunci când ai nevoie, un zâmbet care să îți dea forță atunci când simți că totul se prăbușește și nu mai poți, sau doar un biscuite inmuiat în cafeaua de dimineață alături de gânduri bune ca să-ți meargă bine toată ziua.  Trebuie să fim mai conștienți de ce avem, nu avem nevoie de chestii complicate și nici de stele de pe cer ca să vedem fericirea care este în noi și peste tot lângă noi.

  • Pe tine ce te face fericit?
  • Dacă ai închide ochii pentru câteva secunde pentru a-ți aminti un moment fericit, oare care ar fi acela?
  • Fericirea ta depinde de o persoană, de un lucru sau de altceva?
  • De câte ori a trecut pe lângă tine și ai lăsat-o să plece?

Fii fericit/ă și nu aștepta ceva anume ca să poți să fii. Pierzi timp prețios, iar timpul trece oricum, însă tu poți să schimbi modul în care îl lași să treacă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.