Meriți ce ai sau ai ce meriți?

Uneori avem impresia că unele persoane au totul, că nu le lipsește nimic. Poate credem și că nu merită ceea ce au.. și începem să ne gândim la toți acei oameni care suferă și au atâtea lipsuri, dar totuși au puterea să zâmbească și te ajută la nevoie mai mult decât unul care are multe. În astfel de momente, ne gândim la cât de nedreaptă e viața.. unii să aibă totul, pe când alții mai nimic.

Unii nu merită ce au, alții nu au ce merită..

Când spun că unii nu au ce merită, mă gândesc în primul rând la toți copiii care au fost abandonați, care nu au parte de dragostea părinților, care suferă și sunt nevoiți să muncească de la vârste fragede și nu au pe nimeni să îi ajute. Sunt atâtea suflete în lumea asta care trăiesc în condiții și locuri de neimaginat.. oare merită? Dacă i-aș întreba ce și-ar dori, cu siguranță nu ar spune că vor un telefon nu știu de care și nici să se plimbe prin Paris. Cred că și-ar dori lucruri simple, decente, și un acoperiș deasupra capului.

Dacă te-aș întreba pe tine de meriți tot ce ai, ce mi-ai spune? Ești mulțumit/ă sau nemulțumit/ă? Crezi că meriți mai mult? Dacă da, tu de ce meriți mai mult decât ceilalți?

Analizează situația în care te afli. Oare ai făcut totul pentru a avea ceea ce meriți sau crezi că meriți? Ori meriți ceea ce ai pentru că te mulțumești cu atât și crezi că nu meriți mai mult?

De ce suntem nemulțumiți mai mereu chiar dacă avem atât de multe spre deosebire de alte persoane? Ce ne lipsește? De ce ne uităm mereu în jur și vrem tot mai mult și credem că vom fi mai fericiți dacă vom avea și acel lucru pe care ni-l dorim? Cred că petrecem prea puțin timp gândindu-ne la ce avem. Nu conștientizăm decât atunci când pierdem câte ceva, sau atunci când vedem la altcineva ceea ce și noi aveam cândva. Păcat!

  • Îți propun să nu te mai gândești la lipsuri, fii mai pozitiv/ă! Dacă vrei să știi cât ești de bogat, se spune că e destul să îți numeri calitățile. Ei bine, dacă numeri câteva și mai ai și în jurul tău câteva persoane dragi înseamnă că ești mai mult decât bogat. 🙂
  • Nu uita că ești norocos pentru acoperișul pe care îl ai deasupra capului tău, pentru că te-ai trezit azi dimineață, pentru că în acest moment poți să citești ceva iar în lumea întreagă sunt enorm de multe persoane care nu au avut și nu au acces la educație și învățătură..
  • Oferă și vei primi!
  • Uneori nu primim ceea ce ne dorim, dar cu siguranță primim ceea ce avem nevoie.
  • Fii mulțumit/ă cu ceea ce ai, apreciază și bucură-te de tot ce ai, muncește cu plăcere pentru ceea ce îți dorești, și nu te da bătut/ă niciodată!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.