Fericirea este cea mai înaltă treaptă a succesului :)

De multe ori când am vrut să fac ceva, mi s-a spus să aștept momentul potrivit. Ei bine, momentele nu sunt niciodată potrivite pentru că mereu intervine câte ceva și întotdeauna e loc de mai bine. Ce nu faci la timp poate chiar nu mai faci niciodată, și nu pentru că nu ai putea, dar odată cu trecerea timpului  intervin alte lucruri pe care vrei să le faci sau chiar ajungi să-ți dai seama că nu îți dorești chiar atât de mult ceea ce cândva era totul pentru tine.

Ceea ce eu am invățat este că nu trebuie să aștepți să fii fericit. Fericirea nu trebuie căutată, ea nu se atinge doar după ce obții ceva și nici dacă alergi să o găsești. De ce să aștept ceva ce poate nu o să am niciodată și să sper în mod eronat că doar atunci o să fiu fericită? De ce aș alege să las timpul să treacă pe lângă mine și să mă consider nefericită doar pentru că nu am obținut ceva?

Dacă învățăm să apreciem ceea ce ne înconjoară, ceea ce avem (pentru că de multe ori fericirea e chiar ″sub nasul nostru″), dacă ne trezim dimineața și alegem să zâmbim gândindu-ne la noua zi care ni s-a dat în loc să ne încruntăm că vai, e numai 6 dimineața și așa bine aș mai dormi.. sunt sigură că altfel am putea interpreta fericirea. Lista ar putea continua la nesfârșit, dar fiecare simte fericire în felul său. Dacă ești fericit și simți asta cu adevărat, te poți declara cel mai de succes om 😉 ori nu fericirea e scopul nostru in viață?!

De exemplu, eu am făcut un experiment pe atitudinile mele și pe trăiri în diferite situații. Chiar dacă primul impuls a fost uneori să reacționez negativ și să mă supăr, mi-am luat câteva momente pentru a reflecta puțin asupra situației înainte să spun sau să reacționez în vreun fel. După câteva săptămâni, timpul pe care mi-l luam a scăzut considerabil, în sensul că am ajuns la doar câteva secunde. Am învățat că eu sunt propriul meu sabotator câteodată, am învățat că un zâmbet face minuni, că pot face totul atâta timp cât cred în mine și că fericirea e pretutindeni dacă aleg să o văd și să o simt.

Fericirea e simplă, profundă și prezentă. Uită-te în jur și dă-ți seama, amice, cât de fericit poți fi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.