Să nu știe nimeni ce răni te dor!

Când am auzit această expresie pentru prima dată, mi-au trecut prin fața ochilor frânturi de amintiri, chicoteli cu secrete pe care să le știm doar noi, promisiuni că ce am spus ai și uitat. Dar în acel vârtej de sentimente, mi-a părut și rău. Nu pentru mine, dar pentru ei. Nu am reușit să înțeleg de unde atâta plăcere pentru unele persoane să audă sau să vadă că ție ți-e rău sau treci printr-o perioadă grea iar ei să se bucure. Le puteai vedea rânjetul ″diabolic″, așteptând parcă să se mai întâmple ceva, să aibă și ei despre ce să vorbească.

E o chestiune de încredere, dar nu oricine poate să înțeleagă cu adevărat ce presupune acest lucru. Spre exemplu, vorbeam cu cineva despre o întâmplare dureroasă din trecut. La finalul discuției, am rugat-o să rămână între noi. Bineînțeles, a zis zâmbind. Câteva minute mai târziu trece o cunoștință pe lângă masa noastră iar ea o poftește să stea cu noi la o cafea. Care credeți că a fost primul lucru pe care i l-a spus? Ceea ce nu demult părea să fi rămas secret. Da, ai ghicit.

Să nu uiți că tot ce ai spus poate fi folosit împotriva ta. Să nu știe nimeni ce răni te dor pentru că asta e prima armă pe care o vor folosi. Așa că, mai bine să nu știe atâtea. Telefonul fără fir nu e doar un joc, uneori chiar ajung să se îmbogățească spusele tale și te trezești că cine știe ce ai făcut sau ce ai spus iar tu habar n-ai ce se întâmplă.

Oamenii te înjunghie și apoi te întreabă de ce suferi sau ce s-a întâmplat cu tine. Poate știi și tu cum e. Ei bine, acele persoane nu mai au ce căuta în preajma ta. Odată ce au făcut asta, o vor face din nou mai devreme sau mai târziu. Iar tu nu meriți un astfel de tratament din partea nimănui. 🙂 Dacă ai măcar o persoană cu care să poți vorbi ca și cu tine însuți, nici nu-ți dai seama cât de mult noroc ai. Eu cred că am fost făcuți ca să fim uniți, buni și de încredere.. e trist că suntem din ce în ce mai împrăștiați, răi și mincinoși. Ce bine că sunt și excepții care întăresc regula!

Fiecare are dreptul să fie fericit, iar pentru asta trebuie să fim foarte atenți ce fel de persoane roiesc în jurul nostru. Nu toți cei care zâmbesc ne sunt și prieteni. Unii rămân până își ating scopul, alții rămân din conveniență, poate câțiva chiar țin la tine, și în mod sigur sunt și câteva persoane care te iubesc și ar face totul pentru tine. Eu zic să te pui pe sortat dacă nu ai făcut-o deja 🙂

Gânduri pentru tine:

  • Să păstrezi secretele care ți se dezvăluie
  • Să te comporți cu ceilalți așa cum ai vrea să se comporte și ei cu tine
  • Fii bun/ă întotdeauna. Binele se va întoarce la tine când nu te aștepți și atunci când ai nevoie
  • Nu uita să le zâmbești atât celor care îți sunt alături cât și celor care sunt undeva pe margine și privesc spre tine întrebându-se cum reușești să strălucești așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.