Ce ai alege să faci dacă ai știi dinainte că nu o să eșuezi?

De câte ori nu se întâmplă să renunțăm la vise, dorințe, oameni, lucruri….. la ceva ce ne dorim doar din frica aceea de a eșua, de a nu fi pe măsura așteptărilor, de a nu fi dezamăgiți și de a nu dezamăgi. Poate tocmai ăsta e farmecul, să nu știi dinainte. Nu cred că nu ai și tu, dragul meu cititor, măcar un lucru la care să nu fi renunțat. Și ai făcut-o nu pentru că nu ți-ai dorit, dar poate au intervenit fricile tale și nu ai mai reușit să ajungi în punctul culminant.

Eu am renunțat la rândul meu, la fel și tu și fiecare persoană la un moment dat. Asta nu ne face mai puțin buni, nici nu înseamnă că nu ne-am dorit îndeajuns. Vezi tu, facem alegeri, care uneori sunt influențate. Asta până în momentul zero să-l numim așa, momentul acela în care ceva se schimbă în noi și dintr-o dată vedem altfel lucrurile. Poate fi un moment anume, să aibă o însemnătate mai specială, dar la fel de bine poate fi ceva neașteptat, inopinat, care apare și dispare și te transpune într-o altă latură a ființei tale și te obligă să o aprofundezi. Și de acolo începi să te înțelegi, să te controlezi, să reușești să treci altfel peste orice obstacol ți-ar apărea în cale, să exprimi cu ușurință ceea ce simți, și să ajungi să te cunoști și să șlefuiești încet încet micile scăpări.

Ne dorim multe chestii, mai mereu vedem something new care ne atrage și vrem, dar vrem acum nu mai încolo.  Ei bine, contează să știi ce vrei până la urmă. Nu putem avea totul și nici nu avem nevoie de tot. “Ce-am face cu el?

Un mic exemplu: Dacă îmi întreb niște cunoscuți ce ar face cu banii dacă ar câștiga la loterie, ar începe imediat să înșire câte și mai câte și poate chiar n-ar știi – oare cât să pună într-o parte sau în alta. Dacă îi întreb și pe cei care nu mai pun bilete la loterie, tot așa ar răspunde și ei, că le place să facă planuri și să viseze ce ar face dacă ar avea o sumă mare de bani. Dar renunță să mai joace cei din a doua categorie, pentru că fie nu au câștigat niciodată ceva la o activitate de genul, fie nu cred că fix ei ar putea ghici numerele câstigătoare.

Renunțăm la tot felul de lucruri, și e ok asta. Trebuie să învățăm să și renunțăm uneori. But never give up on you! Orice-ar fi!

Oare dacă am avea oportunitatea de a alege ceva ce ne dorim să facem și am știi sigur că nu vom eșua, ce am alege să facem? Tu ce ai alege să faci?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.